Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Αύριο, η καταβολή επιδομάτων και παροχών από τον ΟΠΕΚΑ

Κατα­βάλ­λο­νται αύριο (Παρα­σκευή 29 Μαΐ­ου) από τον Οργα­νι­σμό Προ­νοια­κών Επι­δο­μά­των και Κοι­νω­νι­κής Αλλη­λεγ­γύ­ης (ΟΠΕΚΑ) τα παρα­κά­τω επι­δό­μα­τα και παρο­χές: επί­δο­μα παι­διού, επί­δο­μα γέν­νη­σης, προ­νοια­κά ανα­πη­ρι­κά και δια­τρο­φι­κά επι­δό­μα­τα, Ελά­χι­στο Εγγυ­η­μέ­νο Εισό­δη­μα (πρώ­ην ΚΕΑ), επί­δο­μα στέ­γα­σης, στε­γα­στι­κή συν­δρο­μή, επί­δο­μα κοι­νω­νι­κής αλλη­λεγ­γύ­ης ανα­σφά­λι­στων υπε­ρη­λί­κων, σύντα­ξη υπε­ρη­λί­κων και επί­δο­μα ομογενών.

Όπως ανα­κοί­νω­σε η διοί­κη­ση του ΟΠΕΚΑ, η κατα­βο­λή του επι­δό­μα­τος γέν­νη­σης αφο­ρά στους δικαιού­χους, των οποί­ων οι αιτή­σεις εγκρί­θη­καν, μέχρι και τις 30–4‑2020. Η κατα­βο­λή του επι­δό­μα­τος παι­διού αφο­ρά τη δεύ­τε­ρη δόση του 2020 (Μάρ­τιος- Απρί­λιος 2020).

Ειδι­κό­τε­ρα, αύριο, θα δοθεί από τον Οργα­νι­σμό η έκτα­κτη εφά­παξ οικο­νο­μι­κή ενί­σχυ­ση στους δικαιού­χους του Ελά­χι­στου Εγγυ­η­μέ­νου Εισο­δή­μα­τος που έχουν ένα του­λά­χι­στον ανή­λι­κο μέλος στο νοι­κο­κυ­ριό τους. Η επι­πλέ­ον εισο­δη­μα­τι­κή ενί­σχυ­ση ανέρ­χε­ται στα 100 ευρώ για το πρώ­το παι­δί και 50 ευρώ για κάθε επό­με­νο, με ανώ­τα­το όριο τα 300 ευρώ συνολικά.

Επί­σης, θα κατα­βλη­θεί στους δικαιού­χους η εισο­δη­μα­τι­κή ενί­σχυ­ση σε οικο­γέ­νειες ορει­νών και μειο­νε­κτι­κών περιο­χών για το έτος 2018.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο