Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Α ρε Γέρο του Μοριά, τι σου ‘μελε να πάθεις…

Έδω­σε τα πάντα στον αγώ­να για την ελευ­θε­ρία της πατρί­δας και τι πήρε για αντα­μοι­βή; Τον κατη­γό­ρη­σαν ως προ­δό­τη, τον κατα­δί­κα­σαν και τον φυλά­κι­σαν. Και σαν να μην έφτα­ναν αυτά, ήρθε 200 χρό­νια αργό­τε­ρα μια αστι­κή φυλ­λά­δα να τον απο­τε­λειώ­σει, παρου­σιά­ζο­ντας τον σε εξώ­φυλ­λο με την μορ­φή του… Κυριά­κου Μητσοτάκη!

Ο λόγος για το περιο­δι­κό «ΒΗΜΑ­gazino», που κυκλο­φο­ρεί ως ένθε­το μαζί με το «Βήμα της Κυρια­κής», που επέ­λε­ξε να… «γιορ­τά­σει» τα 200χρονα της Επα­νά­στα­σης με ένα κατα­γέ­λα­στο εξώ­φυλ­λο στο οποίο ο πρω­θυ­πουρ­γός παρου­σιά­ζε­ται ως Θεό­δω­ρος Κολο­κο­τρώ­νης!!! Στο εν λόγω ντρο­πια­στι­κό εξώ­φυλ­λο – το οποίο απο­σύρ­θη­κε από τα social media μετά την κατα­κραυ­γή – εμφα­νί­ζο­νται μετα­ξύ άλλων η Γιάν­να Αγγε­λο­πού­λου ως… Μπου­μπου­λί­να, η Ούρ­σου­λα φορ ντεν Λάιεν ως Μαντώ Μαυ­ρο­γέ­νους, ο Βλ. Πού­τιν ως Νικη­τα­ράς, ο Μπ. Τζόν­σον ως Λόρ­δος Βύρω­νας, ο Εμμ. Μακρόν ως Καπο­δί­στριας, ενώ στο τσίρ­κο συμ­με­τέ­χουν επί­σης οι Τζο Μπάι­ντεν (!!!), Μάριο Ντρά­γκι και Νίκος Αναστασιάδης.

bimagazino 1821

Απλή γελοιό­τη­τα που θα μπο­ρού­σε να απο­τε­λεί σενά­ριο για επι­θε­ώ­ρη­ση στο Δελ­φι­νά­ριο; Ή μήπως μια από­πει­ρα της εφη­με­ρί­δας να υμνή­σει, με αυτόν τον άθλιο παραλ­λη­λι­σμό, το σημε­ρι­νό αστι­κό πολι­τι­κό σύστη­μα ως… «ήρω­ες» της επο­χής μας; Εκεί το «ΒΗΜΑ­gazino» μάλ­λον έχουν χάσει κάθε έννοια ντροπής…

Κάπου στο Πρώ­το Νεκρο­τα­φείο τρί­ζουν κόκ­κα­λα. Α ρε Γέρο του Μοριά, τι σου ‘μελε να πάθεις…

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο