Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Βάζει και όρους…

Ο ηγέ­της των Σοσιαλ­δη­μο­κρα­τών της Γερ­μα­νί­ας, Μάρ­τιν Σουλτς, δήλω­σε ότι το SPD δεν θα συμ­με­τά­σχει σε οποιον­δή­πο­τε κυβερ­νη­τι­κό συνα­σπι­σμό μετά τις βου­λευ­τι­κές εκλο­γές της 24ης του Σεπτέμ­βρη εκτός κι αν υπάρ­ξουν «εγγυ­ή­σεις» στα θέμα­τα «της παρο­χής δίκαιων μισθών, της δωρε­άν εκπαί­δευ­σης, της προ­στα­σί­ας των συντά­ξε­ων αλλά και μια δέσμευ­ση υπέρ μιας δημο­κρα­τι­κής ΕΕ»!

Για γέλια, αλλά ως καθω­σπρέ­πει σοσιαλ­δη­μο­κρά­της όφει­λε να το υπο­σχε­θεί… Εδώ άλλοι υπό­σχο­νταν να σχί­σουν τα μνη­μό­νια. Ούτε πως συγκυ­βερ­νά το SPD με το CDU/CSU της Άνγκε­λα Μέρκελ.

Αλλά βλέ­πο­ντας ότι δημο­σκο­πι­κά παρα­μέ­νει πίσω, ο Σουλτς άρχι­σε να στρώ­νει το δρό­μο για συνέ­χι­ση της συγκυ­βέρ­νη­σης, παί­ζο­ντας και τον «αδια­πραγ­μά­τευ­το»… Πάντα στα πλαί­σια των ενδο­α­στι­κών καβγά­δων για το πάπλωμα.

Εμείς έτσι κι αλλιώς εδώ και μήνες επι­ση­μαί­νου­με ότι αν δεν βγουν τα κου­κιά του Σουλτς ή της Μέρ­κελ για να συγκυ­βερ­νή­σουν με άλλους, θα συνε­χί­σουν μια χαρά να συγκυ­βερ­νούν μαζί εις βάρος του γερ­μα­νι­κού λαού και υπέρ των μονοπωλίων.

Γκά­νταλφ / dialogos.com.cy

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο