Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Βάσεις 2019: Ανακοίνωση του ΚΚΕ για τις βάσεις εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση

Βάσεις 2019: Σε ανα­κοί­νω­σή του το Γρα­φείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για την ανα­κοί­νω­ση των βάσε­ων σημειώνει:

«Το ΚΚΕ συγ­χαί­ρει όλους τους μαθη­τές που πέρα­σαν από τη δύσκο­λη δοκι­μα­σία των πανελ­λα­δι­κών εξε­τά­σε­ων και τους εύχε­ται καλή δύνα­μη για τη νέα αρχή στη ζωή τους. Ευχό­μα­στε επί­σης καλή δύνα­μη στους γονείς τους, που έβα­λαν βαθιά το χέρι στην τσέ­πη και θα συνε­χί­σουν να πλη­ρώ­νουν για το αυτο­νό­η­το δικαί­ω­μα στη δημό­σια και δωρε­άν παιδεία.

Η ανα­κοί­νω­ση των βάσε­ων εισα­γω­γής στα πανε­πι­στή­μια, φέρ­νει άλλη μια φορά στην επι­και­ρό­τη­τα την άμε­ση ανά­γκη να δυνα­μώ­σει η πάλη των νέων για ζωή και σπου­δές με δικαιώ­μα­τα, να δυνα­μώ­σει η απαί­τη­ση για άμε­σα μέτρα, προ­κει­μέ­νου να εξα­σφα­λι­στεί η δωρε­άν στέ­γα­ση, σίτι­ση και μετα­κί­νη­ση, να ικα­νο­ποι­η­θούν άμε­σα οι ανά­γκες για εκπαι­δευ­τι­κό προ­σω­πι­κό στα πανε­πι­στή­μια της χώρας μας.

Παράλ­λη­λα, είναι επεί­γου­σα ανά­γκη να παρ­θούν μέτρα στή­ρι­ξης για τους νέους που δεν κατά­φε­ραν να περά­σουν σε πανε­πι­στή­μια και ΤΕΙ ή και για τα παι­διά που εγκα­τα­λεί­πουν το σχο­λείο, για επαγ­γελ­μα­τι­κές σχο­λές δημό­σιες και δωρε­άν, κατα­βο­λή επι­δό­μα­τος ανερ­γί­ας από την πρώ­τη μέρα ανα­ζή­τη­σης δου­λειάς, για πλή­ρη ιατρο­φαρ­μα­κευ­τι­κή περίθαλψη.

Η κυβέρ­νη­ση της ΝΔ, παίρ­νο­ντας την αντι­λαϊ­κή σκυ­τά­λη από τον ΣΥΡΙΖΑ, συνε­χί­ζει να οικο­δο­μεί μια Παι­δεία, όπου η πρό­σβα­ση στη μόρ­φω­ση μετριέ­ται με βάση την τσέ­πη των γονιών. Γι’ αυτό, δίπλα στη χαρά για την εισα­γω­γή στο πανε­πι­στή­μιο, υπάρ­χει το άγχος και η αγω­νία για το αν η οικο­γέ­νεια θα μπο­ρεί να στη­ρί­ξει το παι­δί της. Γι’ αυτό και αυξά­νο­νται τα αδιέ­ξο­δα των νέων, που δεν κατα­φέρ­νουν να πετύ­χουν τους στό­χους τους και ζουν ένα εμπό­ριο ελπί­δας με σοβα­ρό κόστος, για ένα χαρ­τί επαγ­γελ­μα­τι­κής αποκατάστασης.

Το ΚΚΕ καλεί τους νέους και τις νέες να “σημα­δέ­ψουν” με την πάλη τους την κοι­νω­νία της εκμε­τάλ­λευ­σης, που γεν­νά την ανα­σφά­λεια και τον αντα­γω­νι­σμό. Να ισχυ­ρο­ποι­ή­σουν τους φοι­τη­τι­κούς συλ­λό­γους και να διεκ­δι­κή­σουν τη ζωή και τις σπου­δές που τους αξίζουν».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο