Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Βάση Σούδας: Πύραυλοι Τόμαχωκ φορτώνονται, με ελληνική βοήθεια, σε πλοία των ΗΠΑ λίγο πριν το χτύπημα στη Συρία το 2017

Η ελλη­νι­κή συμ­με­το­χή στις ιμπε­ρια­λι­στι­κές επεμ­βά­σεις των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ δεν μπο­ρεί να κρυ­φτεί από δηλώ­σεις υπουρ­γών και στε­λε­χών της συγκυ­βέρ­νη­σης ΣΥΡΙΖΑ — ΑΝΕΛ, καθώς οι ίδιες οι ΗΠΑ φρο­ντί­ζουν να τις δημο­σιο­ποιούν, ευχα­ρι­στώ­ντας με κάθε αφορ­μή τόσο την κυβέρ­νη­ση όσο και τις Ένο­πλες Δυνά­μεις «για την αμέ­ρι­στη βοή­θειά τους».

suda5

Η συμ­με­το­χή της συγκυ­βέρ­νη­σης στους ιμπε­ρια­λι­στι­κούς σχε­δια­σμούς δεν γίνε­ται μόνο με την παρο­χή γη, αέρα και θάλασ­σας, αλλά φτά­νει και στην παρο­χή υλι­κο­τε­χνι­κής βοή­θειας, με την «προ­σφο­ρά» εξο­πλι­σμού, προ­σω­πι­κού και μηχανημάτων.

Οι φωτο­γρα­φί­ες προ­έρ­χο­νται από το δια­δι­κτυα­κό περιο­δι­κό «Beacon», το επί­ση­μο περιο­δι­κό των αμε­ρι­κα­νι­κών δυνά­με­ων στη βάση της Σού­δας, όπου κατα­γρά­φε­ται η δρα­στη­ριό­τη­τα ‑στρα­τιω­τι­κή και μή- στη βάση.

souda4

Στο τεύ­χος του Οκτώ­βρη του 2017, απο­τυ­πώ­νε­ται η δια­δι­κα­σία φόρ­τω­σης πυραύ­λων «Τόμα­χωκ» στο πλοίο «USS Porter», ένα από τα πλοία που πραγ­μα­το­ποί­η­σαν την προη­γού­με­νη ιμπε­ρια­λι­στι­κή επι­δρο­μή στη Συρία, τον Απρί­λη του 2017 και προη­γου­μέ­νως είχε δέσει στη Σούδα.

Αν και το ρεπορ­τάζ δεν ανα­φέ­ρει πότε έγι­νε η δια­δι­κα­σία φόρ­τω­σης, απο­δει­κνύ­ει την σπου­δαιό­τη­τα της βάσης για τις πολε­μι­κές επι­χει­ρή­σεις των ΗΠΑ στην περιοχή.

Η φόρ­τω­ση γίνε­ται στην προ­βλή­τα Κ‑14, ενώ αξιο­ση­μεί­ω­τη είναι η φωτο­γρα­φία που απο­τυ­πώ­νει τις υπό­γειες εγκα­τα­στά­σεις φύλα­ξης των πυραύ­λων που βρί­σκο­νται στη βάση.

Μια λεπτο­μέ­ρεια: Στη φωτο­γρα­φία των υπό­γειων εγκα­τα­στά­σε­ων, απο­τυ­πώ­νε­ται ο χει­ρι­στής των μηχα­νη­μά­των, ο οποί­ος, όπως κατα­δει­κνύ­ει η στο­λή και τα δια­κρι­τι­κά του, είναι στέ­λε­χος του Ελλη­νι­κού Πολε­μι­κού Ναυτικού.

souda2

Επί­σης, σε μια από τις φωτο­γρα­φί­ες κατα­γρά­φε­ται γερα­νός του Πολε­μι­κού Ναυ­τι­κού να φορ­τώ­νει πυραύ­λους και πυρο­μα­χι­κά σε ένα από τα αερό­στρω­μνα (hovercraft) του πλοί­ου αμφί­βιων επι­χει­ρή­σε­ων «USS San Diego» (LPD 22), από την προ­βλή­τα στο Μάρα­θι, προ­κει­μέ­νου να μετα­φερ­θούν στο LPD 22 το οποίο βρί­σκε­ται εν πλω.

souda3

Πηγή: 902.gr

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο