Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Βέλγιο: Είκοσι τρεις μετανάστες εντοπίστηκαν μέσα σε φορτηγό ψυγείο στο λιμάνι Ζεεμπρούγκ

Είκο­σι τρεις μετα­νά­στες που φέρε­ται να προ­έρ­χο­νται από την Ερυ­θραία και επι­δί­ω­καν να φτά­σουν στο Ηνω­μέ­νο Βασί­λειο εντο­πί­στη­καν σήμε­ρα το πρωί μέσα σε φορ­τη­γό ψυγείο κοντά στο λιμά­νι Ζεε­μπρού­γκε στο Βέλ­γιο, ανα­κοί­νω­σε η εισαγ­γε­λία της Μπριζ.

Με τη θερ­μο­κρα­σία εντός του φορ­τη­γού ψυγεί­ου στους 2 βαθ­μούς Κελ­σί­ου, η εισαγ­γε­λία δια­βε­βαί­ω­σε πως «κανε­νός η ζωή δεν δια­τρέ­χει κίνδυνο».

Σύμ­φω­να με τα πρώ­τα στοι­χεία της έρευ­νας, η ομά­δα των μετα­να­στών πιθα­νό­τα­τα επι­βι­βά­στη­κε χθες το βρά­δυ στο φορ­τη­γό που ήταν σε χώρο στάθ­μευ­σης σε αυτο­κι­νη­τό­δρο­μο της πόλης Βαρέμ, στην επαρ­χία της Λιέ­γης, στη Βαλ­λο­νία (στο νότιο Βέλ­γιο). Η σκέ­ψη τους ήταν να ακο­λου­θή­σουν μια απευ­θεί­ας δια­δρο­μή προς το Ηνω­μέ­νο Βασίλειο.

Ωστό­σο, το φορ­τη­γό έπρε­πε πρώ­τα να εκφορ­τώ­σει σε μια εται­ρία στη βιο­μη­χα­νι­κή ζώνη Ζεε­μπρού­γκε, ανά­ντη του λιμα­νιού, όπου τελι­κά εντο­πί­στη­καν οι μετα­νά­στες, σύμ­φω­να με τις διω­κτι­κές αρχές. Οι 23 παρα­δό­θη­καν στην αστυνομία.

Η ομο­σπον­δια­κή αστυ­νο­μία τόνι­σε ότι υπήρ­χαν τρεις γυναί­κες μετα­ξύ των μετα­να­στών και ότι κάποιοι φέρε­ται ότι είναι Σουδανοί.

Στο λιμά­νι Ζεε­μπρού­γκε ένα ψυχό­με­νο εμπο­ρευ­μα­το­κι­βώ­τιο φορ­τώ­θη­κε στα τέλη Οκτω­βρί­ου, μέσα στο οποίο βρέ­θη­καν, λίγο μετά την εκφόρ­τω­σή του σε βρε­τα­νι­κό λιμά­νι, οι σοροί 39 Βιετ­να­μέ­ζων μετα­να­στών.

Σύμ­φω­να με τα φλα­μαν­δι­κά μέσα ενη­μέ­ρω­σης, ο κυβερ­νή­της της Δυτι­κής Φλάν­δρας, ο Καρλ Ντε­κα­λουέ ζήτη­σε από το βελ­γι­κό κρά­τος να ενι­σχύ­σει τους ελέγ­χους στο Ζεε­μπρού­γκε — μια από τις πλατ­φόρ­μες μετα­φο­ράς εμπο­ρευ­μά­των στην Βρετανία.

«Νομί­ζω ότι πρέ­πει να υπάρ­ξουν πρώ­τα νεκροί, ώστε κάποιοι να ξυπνή­σουν», κατήγ­γει­λε ο κυβερ­νή­της, υπεν­θυ­μί­ζο­ντας την ανα­τρο­πή το πρωί της Τρί­της ανοι­χτά του Ντε Παν μιας βάρ­κας με 14 μετανάστες.

Μετα­ξύ των τελευ­ταί­ων, έξι συνε­λή­φθη­σαν, ενώ άλλοι οκτώ δεν έχουν βρε­θεί. Ωστό­σο, σύμ­φω­να με πολ­λές μαρ­τυ­ρί­ες, αυτοί οι οκτώ κατά­φε­ραν να επι­στρέ­ψουν στην ακτή.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο