Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Βέροια: Με τεχνάσματα ο μητροπολίτης προσπαθεί να επιβάλει στην πόλη το μουσείο της ντροπής

Τρι­με­λή επι­τρο­πή με ανθρώ­πους της επι­λο­γής του και «δικό του παι­δί» σύστη­σε ο μητρο­πο­λί­της Βέροιας προ­κει­μέ­νου να πετύ­χει τη συνέ­χι­ση της λει­τουρ­γί­ας του μου­σεί­ου της μισαλ­λο­δο­ξί­ας, του αλυ­τρω­τι­σμού, των χου­ντι­κών εκθε­μά­των και του αντι­κομ­μου­νι­σμού. Με εκθέ­μα­τα που δεν έχουν καμία σχέ­ση με την πόλη της Βέροιας και την ευρύ­τε­ρη περιοχή.

«Έχω ήδη δημιουρ­γή­σει την επι­τρο­πή, την οποία γνω­στο­ποί­η­σα στον Δήμο Βέροιας (…) Απο­τε­λεί­ται από (…) και πρό­τα­ση του Δήμου ο Μ… Ξ… τον οποία δέχθη­κα με μεγά­λη χαρά (…)  είχα υπο­δεί­ξει κάποιο άλλο πρό­σω­πο για την Τρι­με­λή Επι­τρο­πή, αλλά από τη στιγ­μή που μου υπο­δεί­χθη­κε ο Μ… Ξ…, δεν είχα καμία αντίρ­ρη­ση. Είναι δικό μου παι­δί που εκτι­μώ. Χαρά μου ήταν. Πάντως να ξέρε­τε πως εμείς προ­τεί­να­με να γίνει επι­τρο­πή» ομο­λο­γεί σε συνέ­ντευ­ξή του ο Μητρο­πο­λί­της και εκθέ­τει τον δήμαρ­χο που στο πρό­σφα­το Δημο­τι­κό Συμ­βού­λιο παρου­σί­α­σε ως δική του την πρό­τα­ση για σύστα­ση επι­τρο­πής που δήθεν θα δια­σφά­λι­ζε τη λει­τουρ­γία του Μου­σεί­ου. Ο δήμαρ­χος δηλα­δή ενήρ­γη­σε ως εντο­λο­δό­χος του μητρο­πο­λί­τη., τη στιγ­μή που τόσο η αντι­πο­λί­τευ­ση όσο και σύμ­βου­λοι του συν­δυα­σμού του τάχθη­καν κατά της πρό­τα­σης και ζήτη­σαν το κλεί­σι­μο του μουσείου.

Ταυ­τό­χρο­να  ο μητρο­πο­λί­της εξέ­φρα­σε την πλή­ρη εμπι­στο­σύ­νη του στο ιδιώ­τη συλ­λέ­κτη, γνω­στό για τις αντι­δη­μο­κρα­τι­κές του από­ψεις και ο κ. Κανέλ­λος Ντό­ντος έσπευ­σε να ευχα­ρι­στή­σει τον προ­στά­τη και μέντο­ρά του με την ακό­λου­θη εμε­τι­κή δημο­σί­ευ­ση στο facebook:

veroia

Παρά τα τεχνά­σμα­τα που χρη­σι­μο­ποιεί ο μητρο­πο­λί­της για να επι­βάλ­λει στην πόλη το μου­σείο της ντρο­πής, δεν μπο­ρεί να κρύ­ψει τις πραγ­μα­τι­κές προ­θέ­σεις του. Θέλει ένα «μου­σείο» — τρά­πε­ζα για όλους όσοι εμπνέ­ο­νται από τις πιο μαύ­ρες σελί­δες της νεό­τε­ρης ιστο­ρί­ας του τόπου, ένα μου­σείο με το οποίο θα μπο­ρεί να δηλη­τη­ριά­ζει τη νέα γενιά με ό,τι πιο σάπιο και επι­κίν­δυ­νο. Στη νέα γενιά στο­χεύ­ει με τις οργα­νω­μέ­νες επι­σκέ­ψεις σχολείων.

Δεν είναι άσχε­το ότι το συγκε­κρι­μέ­νο μου­σείο υπε­ρα­σπί­ζε­ται με κάθε τρό­πο η εγκλη­μα­τι­κή οργά­νω­ση Χρυ­σή Αυγή η οποία αντλεί από αυτό υλικό .

Η επι­τρο­πή που όρι­σε ο μητρο­πο­λί­της είναι ουσια­στι­κά ο «φερε­τζές» για να κρύ­ψει τις πραγ­μα­τι­κές προ­θέ­σεις.  Και αυτό για­τί ο ιδιώ­της συλ­λέ­κτης παρα­μέ­νει και θα είναι αυτός που θα κάνει τις ξενα­γή­σεις, είναι αυτός που θα συγκε­ντρώ­νει τα «τεκ­μή­ρια», θα καθο­ρί­ζει τα εκθέ­μα­τα και θα συνε­χί­σει να κακο­ποιεί την ιστο­ρία και να προ­σβάλ­λει τα δημο­κρα­τι­κά αισθή­μα­τα του λαού με την δια­δι­κτυα­κή του παρου­σία — προ­έ­κτα­ση του μου­σεί­ου (από­δει­ξη η πρό­σφα­τη δημο­σί­ευ­ση και αφού είχε ορι­στεί η επιτροπή). 

Υπεν­θυ­μί­ζου­με ότι κατ’ επα­νά­λη­ψη ο μητρο­πο­λί­της έχει εκφρά­σει την αμέ­ρι­στη εμπι­στο­σύ­νη του στο κ. Ντό­ντο (και στα εκθέ­μα­τά του) τον οποίο έχει χαρα­κτη­ρί­σει μέγα πατριώ­τη!!! Έτσι εξη­γεί­ται για­τί απο­θρα­σύν­θη­κε ο κ. Ντό­ντος Κανέλ­λος και συνε­χί­ζει τα «ποστα­ρί­σμα­τα» για «παι­δω­μα­ζώ­μα­τα» και «συμ­μο­ρί­τες», ενώ υμνεί σε κάθε ευκαι­ρία την φασι­στι­κή «αντι­στα­σια­κή» ΠΑΟ.

Πλέ­ον το κλεί­σι­μο του «μου­σεί­ου» της ντρο­πής είναι υπό­θε­ση όχι μόνο των κατοί­κων της περιο­χής, αλλά όλων των πολι­τών που αντι­λαμ­βά­νο­νται τους κιν­δύ­νους του αλυ­τρω­τι­σμού και του φασισμού.

veroia6

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο