Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Βίντεο έναρξης της εκδήλωσης ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ για τα δύο χρόνια της πανδημίας ‑κομβικές στιγμές από την πάλη του λαού μας

Με προ­βο­λή βίντεο ξεκί­νη­σε η εκδή­λω­ση της ΚΟ Αττι­κής του ΚΚΕ για τα δύο χρό­νια της παν­δη­μί­ας. Στο βίντεο παρου­σιά­στη­καν κομ­βι­κές στιγ­μές από την πάλη του λαού μας, οι οποί­ες απέ­σπα­σαν το θερ­μό χει­ρο­κρό­τη­μα των συγκε­ντρω­μέ­νων, για­τί απέ­δει­ξαν πως το κίνη­μα δεν μπαί­νει σε καρα­ντί­να, μπο­ρεί να αγω­νί­ζε­ται και να προ­στα­τεύ­ε­ται ταυτόχρονα.
Για­τί απέ­δει­ξαν πως το ΚΚΕ τα κατά­φε­ρε και σε αυτές τις πρω­τό­γνω­ρες συν­θή­κες, μπαί­νο­ντας στην πρώ­τη γραμ­μή της πάλης για την προ­στα­σία της υγεί­ας, των δικαιω­μά­των και της ζωής του λαού, δίνο­ντας ελπί­δα και προοπτική.
Αμέ­σως μετά την ομι­λία του Δ. Κου­τσού­μπα έκα­ναν παρεμ­βά­σεις οι:
• Νίκος Καλο­γε­ρής, για­τρός ενδο­κρι­νο­λό­γος, μέλος του ΔΣ του Σωμα­τεί­ου Εργα­ζο­μέ­νων «Ερυ­θρού Σταυ­ρού» και μέλος ΔΣ της ΕΙΝΑΠ.
• Μάκης Τσε­κού­ρας, πρό­ε­δρος του Σωμα­τεί­ου Εργα­ζο­μέ­νων στην «Praktiker».
• Μαριάν­θη Σοντά­κη, ηθοποιός.
• Μανώ­λης Καμη­λά­κης, ξενο­δο­χο­ϋ­πάλ­λη­λος, μέλος του ΔΣ Σωμα­τεί­ου Εργα­ζο­μέ­νων Ξενο­δο­χεί­ου «Χίλ­τον», μέλος της κεντρι­κής διοί­κη­σης του Σωμα­τεί­ου Επι­σι­τι­σμού — Τουρισμού.
• Νίκος Μαρ­κό­που­λος, πρό­ε­δρος Συλ­λό­γου Εκπαι­δευ­τι­κών Πρω­το­βάθ­μιας Εκπαί­δευ­σης Κορυ­δαλ­λού — Αγί­ας Βαρβάρας.
• Επί­σης δια­βά­στη­κε χαι­ρε­τι­σμός της Βάσως Φρα­γκο­πού­λου, η οποία είναι επαγ­γελ­μα­τί­ας στην περιο­χή του Ασπροπύργου.
Μετά τις παρεμ­βά­σεις παρου­σιά­στη­καν νέα τρα­γού­δια από τρα­γου­δο­ποιούς που άντλη­σαν έμπνευ­ση και δημιούρ­γη­σαν όλη αυτή την περίοδο.
Ο Δ. Κου­τσού­μπας ξεκί­νη­σε την ομι­λία του με ανα­φο­ρά στις εξε­λί­ξεις στην Ουκρα­νία, υπο­γραμ­μί­ζο­ντας πως τού­τη την ώρα «η απά­ντη­ση από τη σκο­πιά των συμ­φε­ρό­ντων του ελλη­νι­κού λαού είναι μόνο μία: Οχι στον ιμπε­ρια­λι­στι­κό πόλε­μο! Να στα­μα­τή­σει η οποια­δή­πο­τε εμπλο­κή της Ελλά­δας! Να κλεί­σουν οι βάσεις!».
Ανα­φε­ρό­με­νος στον «πόλε­μο» της παν­δη­μί­ας, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ  τόνι­σε μετα­ξύ άλλων πως αυτή μπο­ρεί να περιο­ρι­στεί μόνο με μέτρα προ­στα­σί­ας στους χώρους δου­λειάς και σε όλους τους κρί­σι­μους χώρους υπερ­με­τά­δο­σης, με ενί­σχυ­ση του δημό­σιου συστή­μα­τος Υγεί­ας, με επί­τα­ξη του ιδιω­τι­κού τομέα. Τόνι­σε πως «στα δύο αυτά χρό­νια που πέρα­σαν από την εμφά­νι­ση του πρώ­του κρού­σμα­τος κορο­νοϊ­ού, το οποίο λίγο μετά έδω­σε τη θέση του στον πρώ­το θάνα­το, έχει συσ­σω­ρευ­τεί πλού­σια πεί­ρα, που από παντού με τρα­γι­κό τρό­πο φωτί­ζει ένα και μονα­δι­κό συμπέ­ρα­σμα: Η υγεία του λαού δεν μπο­ρεί να είναι εμπόρευμα!».
Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο