Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Βίντεο από την άγρια επίθεση φασιστών σε μετανάστες στην Κοκκινιά

Βίντεο ντο­κου­μέ­ντο από την επί­θε­ση φασι­στών σε σπί­τι μετα­να­στών, οι οποί­οι κρύ­φτη­καν έντρο­μοι στην ταρά­τσα, παρου­σί­α­σε το MEGA.

Στο βίντεο ντο­κου­μέ­ντο φαί­νε­ται ομά­δα φασι­στοει­δών έξω από σπί­τι στην Κοκ­κι­νιά να προ­σπα­θούν να σπά­σουν την εξώ­πορ­τα κυνη­γώ­ντας δύο μετα­νά­στες που έχουν κρυ­φτεί στη ταρά­τσα για να γλιτώσουν.

Ο ένας πετά πέτρες και ο άλλος χτυ­πά το παρά­θυ­ρο και βρίζει.

Λίγη ώρα νωρί­τε­ρα οι δύο μετα­νά­στες μαζί με ένα συμπα­τριώ­τη τους από το Πακι­στάν είχαν δεχτεί άγρια επί­θε­ση με ρατσι­στι­κά κίνη­τρα στην πλα­τεία Αγί­ας Σωτή­ρας στη Κοκ­κι­νιά, χωρίς να έχει προη­γη­θεί οποια­δή­πο­τε διένεξη.

«Με χτυ­πή­σαν πολύ, βαρού­σαν εμέ­να, δίνου­νε μπου­νιά, σα να παί­ζου­νε μποξ. Ρίχνου­νε μπου­νιά και έρι­ξαν κάτω και μετά δίνου­νε πόδια» σημεί­ω­σε το θύμα της ρατσι­στι­κής επίθεσης.

«Με χτύ­πη­σαν και με ένα μπου­κά­λι μπύ­ρας. Ήρθε και με πήρε ασθε­νο­φό­ρο, με πήγαν στο νοσο­κο­μείο και έκα­να εφτά ράμ­μα­τα, ήμουν γεμά­τος αίμα­τα» συμπλή­ρω­σε ο Αλί.

Οι δύο από τους τρεις μετα­νά­στες κατά­φε­ραν να ξεφύ­γουν από φασι­στοει­δή που καταγ­γέλ­λο­νται για ρατσι­στι­κή επί­θε­ση και έτρε­ξαν σε από­στα­ση 100 μέτρων από την πλα­τεία Σωτή­ρας σε ένα σπί­τι για να βρουν καταφύγιο.

«Υπάρ­χουν οι πέτρες με τις οποί­ες έχουν σπά­σει τα τζά­μια του σπι­τιού, το πιθα­νό­τε­ρο είναι ότι υπάρ­χουν απο­τυ­πώ­μα­τα, δεν είναι άγνω­στοι στη γει­το­νία» πρό­σθε­σε ο δικη­γό­ρος των θυμά­των της επί­θε­σης Δημή­τρης Ζώτος.

Oι τρεις μετα­νά­στες από το Πακι­στάν θα υπο­βάλ­λουν μήνυ­ση κατ’ αγνώστων.

Πηγή πλη­ρο­φο­ριών: Mega

vivlio mpelogiannis

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο