Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Βίντεο με τις κινήσεις της βιτριολίστριας την προηγούμενη και την ημέρα της επίθεσης με βιτριόλι

Επί­θε­ση με βιτριό­λι: Το φως της δημο­σιό­τη­τας είδε το πρώ­το βίντεο με την 35χρονη δρά­στι­δα της επί­θε­σης με βιτριό­λι στην Καλλιθέα.

Η 35χρονη φαί­νε­ται να τρέ­χει πάνω στην λεω­φό­ρο Θησέ­ως και να  φεύ­γει από το σημείο αφού επι­βι­βά­ζε­ται σε ταξί ώστε να απο­μα­κρυν­θεί από την περιο­χή, όπου βρί­σκε­ται το γρα­φείο της 34χρονης Ιωάν­νας που δέχθη­κε την επίθεση.

Στο βίντεο-ντο­κου­μέ­ντο που παρου­σί­α­σε ο ΑΝΤ1 φαί­νο­νται καρέ καρέ οι κινή­σεις της 35χρονης την Τρί­τη 19 Μαΐ­ου και την Τετάρτη.

Ειδι­κό­τε­ρα, η δρά­στις είχε βρε­θεί στην Καλ­λι­θέα μία μέρα πριν την επί­θε­ση, δηλα­δή την Τρί­τη,  ωστό­σο τότε δεν κατά­φε­ρε να επι­τε­θεί στην Ιωάν­να και έτσι επέ­στρε­ψε μία μέρα μετά στον τόπο του εγκλή­μα­τος για να την σημα­δέ­ψει με βιτριόλι.

Σημειώ­νε­ται πως η 35χρονη δια­κρί­νε­ται στο βίντεο, όπως ακρι­βώς είχε περι­γρά­ψει και η ΕΛ.ΑΣ μέσω ενός σκί­τσου, φορώ­ντας δηλα­δή περού­κα και καπαρντίνα.

Σημειώ­νε­ται πως η δρά­στις συνε­λή­φθη χθες, Πέμ­πτης, όταν οι αστυ­νο­μι­κές αρχές κατόρ­θω­σαν να φτά­σουν στα ίχνη της συνε­κτι­μώ­ντας στοι­χεία που την ενοχοποιούν.

Πώς έφτασε η Αστυνομία στη σύλληψη της 35χρονης

Μια σει­ρά από λάθη της 35χρονης που κατη­γο­ρεί­ται για την επί­θε­ση με βιτριό­λι σε βάρος της 34χρονης Ιωάν­νας, το πρωί της 20ης Μαΐ­ου στην Καλ­λι­θέα, αξιο­ποί­η­σαν οι αστυ­νο­μι­κοί της Υπο­διεύ­θυν­σης Ασφά­λειας Αθη­νών και του Τμή­μα­τος Ασφα­λεί­ας Καλ­λι­θέ­ας, για να φτά­σουν στην ταυ­το­ποί­η­σή της.

Το βασι­κό­τε­ρο λάθος, σύμ­φω­να με αστυ­νο­μι­κές πηγές, ήταν το γεγο­νός ότι η 35χρονη κατη­γο­ρού­με­νη κάλε­σε από την τηλε­κάρ­τα που χρη­σι­μο­ποιού­σε, εκτός από την εται­ρεία ραδιο­τα­ξί, και έναν άνδρα από το Μπα­γκλα­ντές, ο οποί­ος ασχο­λεί­ται κυρί­ως ως κηπου­ρός. Αρχι­κά, τον είχε καλέ­σει από το προ­σω­πι­κό κινη­τό της, αλλά επει­δή ο αλλο­δα­πός δεν απά­ντη­σε αργό­τε­ρα χρη­σι­μο­ποί­η­σε το καρ­το­τη­λέ­φω­νο και έτσι οι αστυ­νο­μι­κοί κατά­φε­ραν να μάθουν την ταυ­τό­τη­τά της. Σημειώ­νε­ται ότι η 35χρονη ήταν στον ευρύ­τε­ρο και όχι στον στε­νό κύκλο των υπόπτων.

banner aggoules

Παράλ­λη­λα, κάμε­ρα ασφα­λεί­ας της περιο­χής όπου έγι­νε η επί­θε­ση στη λεω­φό­ρο Θησέ­ως, την είχε κατα­γρά­ψει την ώρα που έφευ­γε από το σημείο και έτσι οι αστυ­νο­μι­κοί που διε­ρευ­νού­σαν την υπό­θε­ση γνώ­ρι­ζαν τον σωμα­τό­τυ­πό της. Εξάλ­λου, ένα αίτη­μα φιλί­ας στο facebook, που έκα­νε στο θύμα ένας φίλος της φερό­με­νης ως δρά­στι­δας, ο οποί­ος είναι ελεύ­θε­ρος επαγ­γελ­μα­τί­ας, προ­κά­λε­σε ‑σύμ­φω­να με τις ίδιες πηγές- το μένος της.

Πλη­ρο­φο­ρί­ες του Αθη­ναϊ­κού — Μακε­δο­νι­κού Πρα­κτο­ρεί­ου Ειδή­σε­ων από πηγές της ΕΛΑΣ, ανα­φέ­ρουν ότι αστυ­νο­μι­κοί παρα­κο­λου­θού­σαν εδώ και μια εβδο­μά­δα όλες τις κινή­σεις της 35χρονης, η οποία το περα­σμέ­νο Σαβ­βα­το­κύ­ρια­κο είχε πάει στην ιδιαί­τε­ρη πατρί­δα της που βρί­σκε­ται πολύ κοντά με αυτή του θύμα­τος. Παράλ­λη­λα, το ερώ­τη­μα που παρα­μέ­νει ανα­πά­ντη­το είναι πώς μπό­ρε­σε να προ­μη­θευ­τεί το βιτριό­λι ‑το οποίο δεν δια­τί­θε­ται στο λια­νε­μπό­ριο- και η Αστυ­νο­μία συνε­χί­ζει πλέ­ον τις έρευ­νές της προς αυτή την κατεύθυνση.

«Μέσα σε 20 ημέ­ρες αστυ­νο­μι­κοί περι­φε­ρεια­κών Υπη­ρε­σιών εργα­ζό­με­νοι νυχθη­με­ρόν με μεθο­δι­κό­τη­τα, αυτα­πάρ­νη­ση και επαγ­γελ­μα­τι­σμό, κατά­φε­ραν, υπό τη σωστή καθο­δή­γη­ση, να εξι­χνιά­σουν την υπό­θε­ση» τόνι­σαν πηγές της ΕΛΑΣ στο Αθη­ναϊ­κό — Μακε­δο­νι­κό Πρα­κτο­ρείο Ειδήσεων.

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο