Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Βανδαλισμοί σε έξι συρμούς του ΗΣΑΠ

Την ενί­σχυ­ση των μέτρων φύλα­ξης των εγκα­τα­στά­σε­ων αλλά και τον εντο­πι­σμό και τη σύλ­λη­ψη των δρα­στών με αφορ­μή χθε­σι­νούς βαν­δα­λι­σμούς στους συρ­μούς του ΗΣΑΠ ζητά η διοί­κη­ση της ΣΤΑΣΥ ΑΕ.

Οι βαν­δα­λι­σμοί σημειώ­θη­καν χθες βρά­δυ σε έξι συρ­μούς του ΗΣΑΠ μετά τον αγώ­να ΑΕΚ-Ολυ­μπια­κός στο ΟΑΚΑ. Οι δρά­στες επι­τέ­θη­καν σε 6 συρ­μούς της Γραμ­μής 1 (σπά­σι­μο τζα­μιών σε πόρ­τες και παρά­θυ­ρα), θέτο­ντας σε κίν­δυ­νο τις ζωές των επι­βα­τών, αλλά και των εργα­ζο­μέ­νων στη λει­τουρ­γία των μέσων στα­θε­ρής τρο­χιάς. Σε έναν μάλι­στα από τους 6 συρ­μούς, οι δρά­στες έσπα­σαν ολο­σχε­ρώς τα τζά­μια του συρ­μού. Επι­πλέ­ον, κατά τη διάρ­κεια του Σαβ­βα­το­κύ­ρια­κου, 10 πύλες επι­κύ­ρω­σης εισι­τη­ρί­ων σε σταθ­μούς της Γραμ­μής 1 υπέ­στη­σαν σοβα­ρές ζημιές.

Όπως ανα­φέ­ρει σε ανα­κοί­νω­σή της η διοί­κη­ση της ΣΤΑΣΥ, οι συρ­μοί της γραμ­μής 1 του Μετρό βαν­δα­λί­ζο­νται κατά συρ­ροή, ειδι­κό­τε­ρα τις ημέ­ρες διε­ξα­γω­γής αθλη­τι­κών αγώ­νων στο Ολυ­μπια­κό Στά­διο. Το φαι­νό­με­νο των βανα­δα­λι­σμών συρ­μών εντά­θη­κε το φθι­νό­πω­ρο. Τον Σεπτέμ­βριο σημειώ­θη­καν 18 περι­στα­τι­κά, τον Οκτώ­βρη 17, από τις αρχές Νοεμ­βρί­ου μέχρι και χθες κατε­γρά­φη­σαν 14 συμ­βά­ντα, ενώ συνο­λι­κά από τις αρχές του 2021 έχουν σημειω­θεί 178 επιθέσεις.

vivlio mpelogiannis

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο