Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

“Βαρβάρα _Barbara”, χιονιάς & επιστήμονες “επιστήμονες” … βγάζουν τα μάτια τους

Γρά­φει ο Αστέ­ρης Αλα­μπής _Μίδας

Την είπαν (από την ΕΜΥ) “Μπάρ­μπα­ρα” & “Barbara”, όχι Βαρ­βά­ρα! “Μυστή­ριον”; _όπως είπε ο Κος Τρα­μπά­κου­λας; Μάλ­λον όχι!

Πιθα­νά έχει να κάνει με την ιστο­ρία της δίω­ξης ενός ρεμπέ­τι­κου τρα­γου­διού από τη Μετα­ξι­κή δικτα­το­ρία της 4ης Αυγού­στου τη “Βαρ­βά­ρα”, του Πανα­γιώ­τη Τού­ντα, η οποία ηχο­γρα­φή­θη­κε ‑μάλ­λον- αρχές του 1936, έγι­νε διά­ση­μη αμέ­σως, τρα­γου­διό­ταν παντού και που­λού­σε απί­στευ­τα… (Τρα­γού­δη­σε ο Στελ­λά­κης Περ­πι­νιά­δης και έπαι­ξε η ορχή­στρα του Γιου­βάν Τσαούς).

Σύμ­φω­να με τις – έντο­νες – φήμες της επο­χής το τρα­γού­δι ανα­φε­ρό­ταν στην κόρη του φασί­στα δικτά­το­ρα Ιωάν­νη Μετα­ξά, Λου­κία (Λου­λού) Μετα­ξά – Μαν­τζού­φα, δια­βό­η­τη επι­κε­φα­λής του γυναι­κεί­ου τμή­μα­τος της «Εθνι­κής Οργα­νώ­σε­ως Νεο­λαί­ας» – ΕΟΝ.

Το τρα­γού­δι περι­γρά­φει τον «έκλυ­το» νυχτε­ρι­νό βίο μιας κυρί­ας της «υψη­λής» τάξης, προ­κα­λεί πάτα­γο στη συντη­ρη­τι­κή κοι­νω­νία της επο­χής και γνω­ρί­ζει εκτός των άλλων τερά­στια εμπο­ρι­κή επι­τυ­χία, που­λώ­ντας δεκά­δες χιλιά­δες δίσκους. Οι αρι­στο­τε­χνι­κά δομη­μέ­νοι με σεξουα­λι­κά υπο­νο­ού­με­να στί­χοι του «διε­γεί­ρουν» τα όργα­να του φασι­στι­κού καθε­στώ­τος που απα­γο­ρεύ­ουν τη «Βαρ­βά­ρα» και εξα­πο­λύ­ουν πογκρόμ σε σπί­τια και μαγα­ζιά κατά­σχο­ντας και κατα­στρέ­φο­ντας χιλιά­δες αντί­τυ­πα και μοι­ρά­ζο­ντας παντού πρόστιμα.

Ο Τού­ντας ως δημιουρ­γός του τρα­γου­διού αλλά και υπεύ­θυ­νος ηχο­γρα­φή­σε­ων της «Κολού­μπια», σέρ­νε­ται σε δίκη που απο­τε­λεί μεγά­λο γεγο­νός και μονο­πω­λεί το ενδια­φέ­ρον του κόσμου.

Και ενώ ο κόσμος καίγεται…

Ελλη­νι­κές στρα­τιω­τι­κές δυνά­μεις στην Ουκρα­νία — Απο­κλει­στι­κό δημο­σί­ευ­μα του «Ριζο­σπά­στη»

Τα χιόνια …στις βάρκες της Πεντέλης

Όπως είναι γνω­στό η μετε­ω­ρο­λο­γία ασχο­λεί­ται με τα και­ρι­κά φαι­νό­με­να (“εξέ­τα­ση των μετε­ώ­ρων” <|μετέωρ(ον) + ‑ο- + ‑λογία|>) ως επι­στή­μη _με ό,τι αυτό σημαί­νει: δια­χρο­νι­κά “προ­βλέ­πει” τον και­ρό, ανά­λο­γα και με τα δια­θέ­σι­μα κάθε φορά εργα­λεία. Αλλά ο και­ρός, οι αλλα­γές του, το μικρο­κλί­μα και πολ­λά σχε­τι­κά κάνουν καπρί­τσια, έχουν και “δικού τους παπά ευαγ­γέ­λιο”. Από την άπο­ψη αυτή πολ­λές φορές εμφα­νί­ζο­νται “γκέ­λες”, ειδι­κά όταν τα αδη­φά­γα αστι­κά ΜΜΕ και ΜΚΔ, παίρ­νουν το γιώ­τα και το κάνουν κεραία, την τρί­χα τρι­χιά ή και το αντί­θε­το. Έτσι κάποιος  από τους μετε­ω­ρο­λό­γους (και παρου­σια­στής και­ρού) εδώ και λίγες ημέ­ρες προει­δο­ποιού­σε για τον χιο­νιά που έρχε­ται –δεν μιλού­σε βέβαια για τέτοια μεγέ­θη, για τον οποίο η ΕΜΥ σήμε­ρα εξέ­δω­σε το έκτα­κτο δελ­τίο.

Οι προ­γνώ­σεις του έγι­ναν αντι­κεί­με­νο… μετε­ω­ρο­λο­γι­κής αντι­πα­ρά­θε­σης, με πολ­λούς να τον δια­ψεύ­δουν και να υπο­στη­ρί­ζουν ότι –και αυτό έχει βάση, ειδι­κά όταν βρι­σκό­μα­στε σε απο­δειγ­μέ­να ευμε­τά­βλη­το και­ρό δεν γίνε­ται να προ­χω­ρή­σει σε σωστή πρό­γνω­ση μία εβδο­μά­δα πριν.

Στις 31 Γενά­ρη, έγι­νε και το γνω­στό (μετέ­πει­τα παρου­σιά­στη­κε σαν “αστείο”) μέσω Facebook ότι …«ο χιο­νιάς στην Αττι­κή απο­δεί­χθη­κε μού­φα ολκής» ότι οι χιο­νο­πτώ­σεις θα σημειω­θούν σε μεγά­λα μόνο υψό­με­τρα -«στις βάρ­κες της Πεντέ­λης» όπως έλε­γε χαρα­κτη­ρι­στι­κά (ανα­φερ­θή­κα­με και σαν “Ατέ­χνως”).

Ωστό­σο σήμε­ρα με νεό­τε­ρη ανάρ­τη­σή του προ­χώ­ρη­σε σε ανα­λυ­τι­κή πρό­γνω­ση για τον χιο­νιά, δίνο­ντας και περιο­χές του λεκα­νο­πε­δί­ου της Αττι­κής που θα ντυ­θούν στα λευ­κά, προει­δο­ποιώ­ντας μάλι­στα για τους οδι­κούς άξο­νες που βρί­σκο­νται άνω των 200 μέτρων υψό­με­τρο, προ­βλέ­πο­ντας ότι το χιό­νι μπο­ρεί να φτά­σει στη Μεσο­γεί­ων και την Κατεχάκη…

Και ενώ ο κόσμος καίγεται…

Τελε­τή έναρ­ξης πολι­τι­στι­κής πρω­τεύ­ου­σας της Ευρώ­πης με συμ­με­τέ­χο­ντα πρώ­ην υπο­ψή­φιο της ναζι­στι­κής Χρυ­σής Αυγής!!!

Η νέα ανάρ­τη­ση ωστό­σο σχο­λιά­στη­κε έντο­να από κάποιους χρή­στες (trollά­κη­δες και μη) του δια­δι­κτύ­ου, οι οποί­οι τον καλού­σαν «να ζητή­σει συγ­γνώ­μη», ανα­γκά­ζο­ντάς τον να παρέμ­βει … δηλώ­νο­ντας ρε παι­διά … «μας συν­δέ­ει στε­νή φιλία με τον Κλέ­αρ­χο» — Δεν έχου­με κάτι οι μετε­ω­ρο­λό­γοι μετα­ξύ μας» (τρία που­λά­κια κάθο­νταν). Και όλ’ αυτά μέσω faceBook, με σχό­λια άσχε­των μετρώ­ντας avatar, gifά­κια, likes & unlikes, κανο­νι­κή ποδοσφαιροποίηση

Κάποιος μάλι­στα έγρα­ψε το αμί­μη­το: «Φίλε μου είσαι πολύ συμπα­θής και είμαι στο ίδιο κόμ­μα με σένα. Στο συγκε­κρι­μέ­νο θέμα όμως ήσουν είρω­νας και με εντε­λώς άλλη πρό­βλε­ψη. Και τα ίδια έκα­νε και η άλλη του Μέγκα η “Χρ___Ρ___”.(!!)

ΣΥΡΙΖΑ – Ρένα Δού­ρου: Αντι­κομ­μου­νι­σμός και δια­πι­στευ­τή­ρια στο σύστημα

Το παρ­μπρίζ ξεθο­λώ­νει με ζεστό ή κρύο αέρα;

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο