Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Βασάνισαν και ακρωτηρίασαν αλεπουδίτσα — Πέθανε από αιμορραγία

Μια αλε­πού βρέ­θη­κε χτες βρά­δυ ακρω­τη­ρια­σμέ­νη και σε ημι­θα­νή –κατέ­λη­ξε στη συνέ­χεια, κατά­στα­ση στην Καστοριά.

Ο αντι­πρό­ε­δρος της Εται­ρεί­ας Προ­στα­σί­ας Περι­βάλ­λο­ντος και Σταθ­μού Περί­θαλ­ψης Άγριων Ζώων (δεί­τε και ΑΝΙΜΑ – Σύλ­λο­γος Προ­στα­σί­ας Άγριας Ζωής), έφτα­σε στο σημείο όπου βρι­σκό­ταν το τραυ­μα­τι­σμέ­νο ζώο, έξω από τους Μανιά­κους Καστο­ριάς, μετά από τηλε­φω­νι­κή καταγγελία.

Το ζώο ήταν ήδη νεκρό και μάλι­στα όπως δια­πι­στώ­θη­κε με βάναυ­σο τρό­πο, καθώς ο δρά­στης ή οι δρά­στες, αφού πρώ­τα φέρο­νται να αιχ­μα­λώ­τι­σαν την αλε­πού στη συνέ­χεια την ακρω­τη­ρί­α­σαν, κόβο­ντας τα πόδια της, με απο­τέ­λε­σμα να κατα­λή­ξει από αιμορ­ρα­γία μέσα σε φρι­χτούς πόνους.

«Δεν τη χωρά ανθρώ­πι­νος νους αυτή την αγριό­τη­τα. Το ζώο βασα­νί­στη­κε άγρια πριν πεθά­νει. Δεν είχε τραύ­μα από πυρο­βο­λι­σμό, μόνο ένα επι­πό­λαιο χτύ­πη­μα στην κάτω γνά­θο, από το οποίο μάτω­σαν τα δόντια του. Δεν πέθα­νε όμως από αυτό» δήλω­σε o Νίκος Παναγιωτόπουλος.

«Ο άνθρω­πος, αν μπο­ρεί να είναι ”άνθρω­πος” αυτός που το έκα­νε ‑δεν ξέρω αν είχε και συνερ­γούς- αιχ­μα­λώ­τι­σε το ζώο και στη συνέ­χεια του έκο­ψε τα πόδια.
Η αλε­πού πέθα­νε από ακα­τά­σχε­τη αιμορ­ρα­γία και αυτό συνέ­βη σήμε­ρα. Εγώ όταν έφτα­σα εκεί, βρή­κα το ζώο ζεστό που σημαί­νει ότι μόλις είχε κατα­λή­ξει. Το πήρα, το έθα­ψα, αλλά ακό­μη δεν μπο­ρώ να δια­νοη­θώ το τι μπο­ρεί να κάνει το ανθρώ­πι­νο χέρι» προσθέτει.

Να σημειω­θεί ότι ο αντι­πρό­ε­δρος της Εται­ρεί­ας Προ­στα­σί­ας Περι­βάλ­λο­ντος κλή­θη­κε στο σημείο, όταν διερ­χό­με­νη κοπέ­λα που έκα­νε βόλ­τα με τα σκυ­λιά της, εντό­πι­σε την αλε­πού αιμό­φυρ­τη και σε κακή κατάσταση.

Δείτε και το βίντεο

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο