Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Βασιλακόπουλος: Δημιουργήθηκαν κλίνες ΜΕΘ χωρίς προδιαγραφές, με αποτέλεσμα να αυξηθεί η θνητότητα!!! (BINTEO)

Ένας «δικός της» άνθρω­πος καταρ­ρί­πτει το αφή­γη­μα της κυβέρ­νη­σης περί δημιουρ­γί­ας κλι­νών ΜΕΘ και ομο­λο­γεί την προ­χει­ρό­τη­τα η οποία συνέ­βα­λε στο θάνα­το ασθε­νών Covid-19.

Σύμ­φω­να με τον καθη­γη­τή πνευ­μο­νο­λο­γί­ας Θόδω­ρο Βασι­λα­κό­που­λου (υπη­ρε­τεί στο Λαϊ­κό), στο προη­γού­με­νο κύμα της παν­δη­μί­ας είχαν δημιουρ­γη­θεί κλί­νες ΜΕΘ χωρίς προ­δια­γρα­φές, με απο­τέ­λε­σμα να αυξη­θεί η θνη­τό­τη­τα, φέρ­νο­ντας ως χαρα­κτη­ρι­στι­κό παρά­δειγ­μα το νοσο­κο­μείο «Λαϊ­κό».

«Όλες οι κλί­νες εντα­τι­κής θερα­πεί­ας που υπάρ­χουν στο Λαϊ­κό Νοσο­κο­μείο λει­τουρ­γούν πλή­ρως. Πέρυ­σι την άνοι­ξη μέσα στην κλι­νι­κή COVID του νοσο­κο­μεί­ου δημιουρ­γή­θη­καν εκτά­κτως κάποιες κλί­νες. Αυτές στε­λε­χώ­θη­καν, λει­τούρ­γη­σαν για λίγο ως κλί­νες ΜΕΘ, δεν υπήρ­χε καν πεπιε­σμέ­νος αέρας. Υπήρ­χε μόνο οξυ­γό­νο και χρεια­ζό­ταν ειδι­κοί ανα­πνευ­στή­ρες που να συμπιέ­ζουν το οξυ­γό­νο», είπε μιλώ­ντας στο Οpen και συνέχισε:

«Δημιουρ­γή­θη­καν λοι­πόν πέντε κλί­νες εκ των ενό­ντων. Όταν λει­τούρ­γη­σε αυτή η μονά­δα, λει­τούρ­γη­σε με μέτρια απο­τε­λέ­σμα­τα. (…) Οι κλί­νες που λέει ο κ. Γιαν­νά­κος ότι ανα­πτύ­χθη­καν στο προη­γού­με­νο κύμα δεν είναι πραγ­μα­τι­κές κλί­νες. Ανα­πτύ­χθη­καν στο Λαϊ­κό και έπει­τα έπα­ψαν να λει­τουρ­γούν. Δημιουρ­γή­θη­κε ένα τμή­μα, δεν είχε και την καλύ­τε­ρη επι­τυ­χία, αν δεί­τε τα ποσο­στά θνη­τό­τη­τας θα κατα­λά­βε­τε, δεν μπο­ρώ να πω περισ­σό­τε­ρα. Δεν είναι δυνα­τόν να ανοί­ξουν 10.000 ΜΕΘ επει­δή ο κόσμος δεν εμβολιάζεται».

vivlio mpelogiannis

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο