Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Βατικανό: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του πάπα Βενέδικτου — Την Πέμπτη η κηδεία

Από τη Δευ­τέ­ρα η σορός του πάπα Βενέ­δι­κτου του 16ου εκτί­θε­ται στη βασι­λι­κή εκκλη­σία του Αγί­ου Πέτρου στη Ρώμη, προ­κει­μέ­νου οι πιστοί να έχουν την ευκαι­ρία να απο­τί­σουν φόρο τιμής στον εκλι­πό­ντα ηγέ­τη της ρωμαιο­κα­θο­λι­κής Εκκλησίας.

Από τους πρώ­τους που μετέ­βη­σαν στον Άγιο Πέτρο, ήταν ο Ιτα­λός πρό­ε­δρος της Δημο­κρα­τί­ας Σέρ­τζιο Ματα­ρέ­λα και η Ιτα­λί­δα πρω­θυ­πουρ­γός Τζόρ­τζια Μελόνι.

Την Πέμ­πτη το πρωί θα τελε­σθεί η κηδεία, χορο­στα­τού­ντος του πάπα Φρα­γκί­σκου. Ανα­μέ­νε­ται να παρα­κο­λου­θή­σουν την τελε­τή περί­που 60.000 Καθο­λι­κοί πιστοί.

Στην περιο­χή της πλα­τεί­ας του Αγί­ου Πέτρου βρί­σκο­νται ήδη 1.000 αστυ­νο­μι­κοί και πάνω από 500 εθε­λο­ντές, για τη ρύθ­μι­ση πρα­κτι­κών θεμά­των, όπως την ομα­λή συγκέ­ντρω­ση των πιστών και την τήρη­ση όλων των κανό­νων ασφαλείας.

Ο Βενέ­δι­κτος, ο πρώ­τος Γερ­μα­νός πάπας εδώ και 1.000 χρό­νια, εξε­λέ­γη στις 19 Απρι­λί­ου του 2005 για να δια­δε­χθεί τον πολύ δημο­φι­λή πάπα Ιωάν­νη Παύ­λο Β’, που έμει­νε στην κεφα­λή της ρωμαιο­κα­θο­λι­κής εκκλη­σί­ας για 27 χρόνια.

Υπεν­θυ­μί­ζε­ται ότι ο πρώ­ην επι­κε­φα­λής της ρωμαιο­κα­θο­λι­κής Εκκλη­σί­ας πέθα­νε στις 31 Δεκέμ­βρη 2022 σε ηλι­κία 95 ετών.

Με πλη­ρο­φο­ρί­ες απο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Τσε Γκε­βά­ρα, πρε­σβευ­τής της Επα­νά­στα­σης», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο