Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Βελτίωση του καιρού αύριο Δευτέρα

Βελ­τιω­μέ­νος και­ρός ανα­μέ­νε­ται τη Δευ­τέ­ρα, με ηλιο­φά­νεια στις περισ­σό­τε­ρες περιο­χές της χώρας, λίγες γενι­κά τοπι­κές νεφώ­σεις και αισθη­τή άνο­δο των μεγί­στων θερ­μο­κρα­σιών, σύμ­φω­να με το meteo του Εθνι­κού Αστε­ρο­σκο­πεί­ου Αθηνών.

Τις νυκτε­ρι­νές και πρώ­τες πρω­ι­νές ώρες η ορα­τό­τη­τα θα είναι τοπι­κά περιο­ρι­σμέ­νη, ενώ παγε­τός θα εκδη­λω­θεί κατά τόπους στα κεντρι­κά και κυρί­ως στα βόρεια ηπειρωτικά.

Η θερ­μο­κρα­σία θα κυμαν­θεί στη Δυτι­κή Μακε­δο­νία από ‑5 έως 15 βαθ­μούς, στην υπό­λοι­πη Βόρεια Ελλά­δα και στην Ήπει­ρο από ‑2 έως 18, στη Θεσ­σα­λία από ‑2 έως 21 βαθ­μούς, στα δυτι­κά ηπει­ρω­τι­κά και στη Νότια Πελο­πόν­νη­σο από 5 έως 20 βαθ­μούς, στα υπό­λοι­πα ανα­το­λι­κά ηπει­ρω­τι­κά από 2 έως 19, στα νησιά του Ιονί­ου από 5 έως 18 βαθ­μούς, ενώ στα νησιω­τι­κά τμή­μα­τα του Αιγαί­ου και στην Κρή­τη από 5 έως 17 βαθ­μούς Κελσίου.

Οι άνε­μοι θα πνέ­ουν στο Βόρειο Αιγαίο από βόρειες διευ­θύν­σεις με εντά­σεις έως 5 μπο­φόρ και βαθ­μιαία ενί­σχυ­ση στα 6 με 7 μπο­φόρ, ενώ στο Νότιο Αιγαίο θα επι­κρα­τή­σουν άνε­μοι δυτι­κών έως νοτιο­δυ­τι­κών διευ­θύν­σε­ων με εντά­σεις έως 5 και τοπι­κά 6 μπο­φόρ. Στο Ιόνιο οι άνε­μοι θα πνέ­ουν αρχι­κά ασθε­νείς και βαθ­μιαία βόρειοι βορειο­δυ­τι­κοί μέτριοι μέχρι ισχυ­ροί, 5 με 6 μποφόρ.

Στην Αττι­κή ανα­μέ­νε­ται ηλιο­φά­νεια, οι άνε­μοι θα πνέ­ουν από δυτι­κές διευ­θύν­σεις με εντά­σεις έως 4 μπο­φόρ και η θερ­μο­κρα­σία θα κυμαν­θεί από 5 έως 18 βαθμούς.

Στη Θεσ­σα­λο­νί­κη ανα­μέ­νο­νται λίγες πρό­σκαι­ρες νεφώ­σεις. Οι άνε­μοι θα πνέ­ουν βόρειοι βορειο­δυ­τι­κοί με εντά­σεις έως 5 μπο­φόρ και βαθ­μιαία στα ανοι­κτά του Θερ­μαϊ­κού 6 μπο­φόρ. Η θερ­μο­κρα­σία στο κέντρο της πόλης θα κυμαν­θεί από 2 έως 17 βαθ­μούς, αλλά περι­φε­ρεια­κά της πόλης οι ελά­χι­στες θα είναι 2 με 5 βαθ­μούς χαμηλότερες.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο