Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Βελόπουλος: Ακροδεξιό δεκανίκι της κυβέρνησης στο νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις

Σύμ­μα­χο για το — χου­ντι­κής έμπνευ­σης — αντι­λαϊ­κό νομο­σχέ­διο περιο­ρι­σμού των δια­δη­λώ­σε­ων βρή­κε η κυβέρ­νη­ση στον Κυριά­κο Βελό­που­λο και το ακρο­δε­ξιό μόρ­φω­μα του, την «Ελλη­νι­κή Λύση».

«Παλιά μου τέχνη κόσκι­νο» για τον πρώ­ην βου­λευ­τή του ΛΑ.Ο.Σ. οι επι­θέ­σεις ενά­ντια στο εργα­τι­κό κίνη­μα και η ακρο­δε­ξιά ρητο­ρι­κή, ο Βελό­που­λος, κατά τη διάρ­κεια ομι­λί­ας του στη Βου­λή, όχι μόνο τάχθη­κε υπέρ του νομο­σχε­δί­ου, αλλά ζήτη­σε αυστη­ρο­ποί­η­ση των ποι­νών που περιέ­χο­νται σε αυτό!

«Αν δεν αυστη­ρο­ποι­ή­σε­τε τις ποι­νές πάλι εδώ θα είμα­στε να συνε­δριά­ζου­με» είπε χαρα­κτη­ρι­στι­κά ο πρό­ε­δρος της «Ελλη­νι­κής Λύσης». Είπε ότι στη χώρα, δεν υπάρ­χει πρό­βλη­μα νόμων, ότι η κυβέρ­νη­ση φοβά­ται την αρι­στε­ρά καθώς και ότι δεν δια­φέ­ρει σε τίπο­τα από αυτήν. Ανέ­φε­ρε ότι η κυβέρ­νη­ση «πάει να εφαρ­μό­σει ένα νόμο που εφαρ­μό­ζε­ται σε όλα τα ευρω­παϊ­κά κρά­τη» και ανα­ρω­τή­θη­κε «για­τί στην Ελλά­δα πρέ­πει να υπάρ­χουν μπαχαλάκηδες».

Σημεί­ω­σε, επί­σης, ότι η κυβέρ­νη­ση «κάνει πλημ­μέ­λη­μα το αδί­κη­μα αντί για κακούρ­γη­μα», προ­σθέ­το­ντας ότι η κυβέρ­νη­ση «θα απο­τύ­χει πάλι για­τί φοβά­μαι ότι δεν θέλε­τε να λύσε­τε το πρόβλημα».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο