Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Βελόπουλος: Ζητάει κι’ άλλες δαπάνες για στρατιωτικό εξοπλισμό!

Εθνι­κι­σμό και πολε­μο­κα­πη­λεία με το τσου­βά­λι που­λά­ει και πάλι ο Κ. Βελό­που­λος, εκμε­ταλ­λευό­με­νος την όξυν­ση των ελλη­νο­τουρ­κι­κών σχέ­σε­ων με αφορ­μή την συμ­φω­νία Τουρ­κί­ας-Λιβύ­ης. Σε συνέ­ντευ­ξη του σε πρω­ϊ­νή εκπο­μπή του ΑΝΤ1 ο πρό­ε­δρος της «Ελλη­νι­κής Λύσης» ζήτη­σε αύξη­ση των στρα­τιω­τι­κών δαπα­νών και περαι­τέ­ρω εξο­πλι­σμό της χώρας, προ­βάλ­λο­ντας τον κίν­δυ­νο πολε­μι­κής σύρ­ρα­ξης με τη γει­το­νι­κή Τουρκία. 

«Να συμ­φω­νή­σουν όλα τα κόμ­μα­τα, ένα κομ­μά­τι των πλε­ο­να­σμά­των να πάει στην άμυ­να μας» δήλω­σε μετα­ξύ άλλων ο Βελό­που­λος, βάζο­ντας προ­φα­νώς σε προ­τε­ραιό­τη­τα την αγο­ρά κι’ άλλου στρα­τιω­τι­κού υλι­κού ένα­ντι των κοι­νω­νι­κών αναγκών. 

Με λίγα λόγια, για τον Βελό­που­λο και το κόμ­μα του προ­έ­χει η κατα­σπα­τά­λη­ση χρη­μά­των του ελλη­νι­κού λαού (από τα ματω­μέ­να πλε­ο­νά­σμα­τα των τελευ­ταί­ων ετών) σε πολε­μι­κές δαπά­νες παρά για τους δια­χρο­νι­κά πολύ­πα­θους τομείς της Υγεί­ας, της Παι­δεί­ας, της Κοι­νω­νι­κής Ασφά­λι­σης, κλπ. 

Μπο­ρεί ο Βελό­που­λος να παρι­στά­νει εκ του ασφα­λούς τον… «ράμπο», ζητώ­ντας να δοθούν δισε­κα­τομ­μύ­ρια σε ελι­κό­πτε­ρα, drones και πυραύ­λους. Να θυμί­σου­με, ωστό­σο ότι, στο πλαί­σιο του ΝΑΤΟ, η Ελλά­δα δίνει ετη­σί­ως το 2,2% του ΑΕΠ της (4,2 δις ευρώ) σε στρα­τιω­τι­κές δαπά­νες, όντας μέσα στην πρώ­τη πεντά­δα των χωρών-μελών της ιμπε­ρια­λι­στι­κής συμ­μα­χί­ας με τις υψη­λό­τε­ρες δαπά­νες για πολε­μι­κό υλικό. 

Μετά, λοι­πόν, τις «προ­τά­σεις» του για ναρ­κο­θέ­τη­ση των συνό­ρων στον Έβρο και ξερο­νή­σια για πρό­σφυ­γες και μετα­νά­στες, ο Κ. Βελό­που­λος (που δεν του αρέ­σουν «τα πολύ ναζι­στι­κά») έρχε­ται να προ­τεί­νει τη μετα­τρο­πή της Ελλά­δας σε… στρα­τό­πε­δο από το αίμα και τον ιδρώ­τα των ελλή­νων εργαζόμενων. 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο