Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Βενεζουέλα: Άγριο γιουχάϊσμα στον πραξικοπηματία Χ. Γκουαϊδό σε συνοικία του Καράκας (ΒΙΝΤΕΟ)

Αντι­μέ­τω­πος με έντο­νες απο­δο­κι­μα­σί­ες που λίγο έλει­ψε να οδη­γή­σουν σε λιν­τσά­ρι­σμα έγι­νε «δεκτός» ο πρα­ξι­κο­πη­μα­τί­ας, πρό­ε­δρος-μαριο­νέ­τα των ΗΠΑ Χουάν Γκουαϊ­δό, στην συνοι­κία Ελ Βάγιε του νοτιο­δυ­τι­κού Καράκας. 

Όπως δεί­χνουν δεκά­δες βίντεο που ανέ­βη­καν στο δια­δί­κτυο από το πρωί, η αυτο­κι­νη­το­πο­μπή που μετέ­φε­ρε τον ακρο­δε­ξιό πολι­τι­κό δέχθη­κε επί­θε­ση από εξα­γριω­μέ­νο πλή­θος το οποίο στα­μά­τη­σε το μαύ­ρο τζιπ του Γκουαϊ­δό, απο­δο­κι­μά­ζο­ντας τον με ύβρεις και πετώ­ντας αντικείμενα. 

Η αγα­νά­κτη­ση του λαού απέ­να­ντι στον πρα­ξι­κο­πη­μα­τία εντο­λο­δό­χο της Ουά­σινγ­κτον ήταν τέτοια που ορι­σμέ­νοι επι­χεί­ρη­σαν να πλη­σιά­σουν το αυτο­κί­νη­το με σκο­πό να λιν­τσά­ρουν τον ίδιο, κάτι που απο­σο­βή­θη­κε από την παρέμ­βα­ση της αστυ­νο­μί­ας (των δυνά­με­ων ασφα­λεί­ας δηλα­δή της — κατά τον Γκουαϊ­δό- «δικτα­το­ρί­ας του Μαδούρο»). 

Το γεγο­νός σχο­λί­α­σε σκω­πτι­κά ο δημο­σιο­γρά­φος Μαξ Μπλού­μπε­νταλ μιλώ­ντας στο Russia Today: «Απο­τε­λεί ειρω­νεία να βλέ­πεις τις κυβερ­νη­τι­κές δυνά­μεις ασφα­λεί­ας να προ­στα­τεύ­ουν τον Γκουαϊ­δό, έναν ανθρώ­πο ο οποί­ος ζητά την ανα­τρο­πή της κυβέρ­νη­σης και επι­χει­ρεί να δια­βρώ­σει τα σώμα­τα ασφα­λεί­ας εκ των έσω».

Και, πράγ­μα­τι, οι εικό­νες των αστυ­νο­μι­κών να επι­χει­ρούν να σώσουν τον πρα­ξι­κο­πη­μα­τία από την οργή του λαού είναι χαρα­κτη­ρι­στι­κές και δίνουν απά­ντη­ση σε όλους όσους έχουν το θρά­σος να κάνουν λόγο για «δικτα­το­ρία» στη Βενεζουέλα. 

Αλή­θεια, σε ποια… «δικτα­το­ρία» ενας πρα­ξι­κο­πη­μα­τί­ας, που απο­δε­δειγ­μέ­να επι­χει­ρεί την ανα­τρο­πή της νόμι­μα εκλεγ­μέ­νης κυβέρ­νη­σης, όχι μόνο κυκλο­φο­ρεί ελεύ­θε­ρος αλλά χαί­ρει και της προ­στα­σί­ας των κρα­τι­κών δυνά­με­ων ασφαλείας;

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο