Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Βενεζουέλα: Δύο δολοφονίες μελών του Κομμουνιστικού Κόμματος μέσα σε λίγες μέρες

Μέσα σε διά­στη­μα λίγων ημε­ρών δύο μέλη του ΚΚ Βενε­ζου­έ­λας και της ΚΝ Βενε­ζου­έ­λας δολο­φο­νή­θη­καν άγρια στην επαρ­χία Τάτσι­ρα της Βενε­ζου­έ­λας, στα σύνο­ρα με την Κολομ­βία. Πρό­κει­ται για τους συντρό­φους Οσκαρ Ραν­κέλ και Τόνι Ρόχας.

Υπεν­θυ­μί­ζε­ται πως τον Αύγου­στο του 2017 είχε δολο­φο­νη­θεί ένα ακό­μα στέ­λε­χος του ΚΚ Βενε­ζου­έ­λας, ο Ντίκ­σον Χαβιέρ Βερ­γκά­ρα Γκό­μες, υπό­θε­ση για την οποία ακό­μα δεν έχει απο­δο­θεί καμία δικαιοσύνη.

Και τα δύο μέλη του ΚΚ Βενε­ζου­έ­λας δολο­φο­νή­θη­καν από πυρά στη μέση του δρό­μου, γεγο­νός που παρα­πέ­μπει σε ενέρ­γεια παρα­στρα­τιω­τι­κών ομά­δων. Στην επαρ­χία της Τάτσι­ρα δρουν παρα­στρα­τιω­τι­κές ομά­δες και ναρ­κέ­μπο­ροι από την Κολομ­βία, τρο­μο­κρα­τώ­ντας το λαό της περιοχής.

Οι δύο σύντρο­φοι του ΚΚ Βενε­ζου­έ­λας ήταν στε­λέ­χη λαϊ­κών οργα­νώ­σε­ων της περιο­χής, που οργα­νώ­νουν πλα­τιά μορ­φω­τι­κή — πολι­τι­στι­κή δρα­στη­ριό­τη­τα, οργα­νώ­νουν έμπρα­κτα την αλλη­λεγ­γύη με τις φτω­χές οικο­γέ­νειες, αλλά και παίρ­νουν μέτρα περι­φρού­ρη­σης του λαού και από­κρου­σης της δρά­σης των παρα­στρα­τιω­τι­κών ομά­δων και των ναρ­κε­μπό­ρων από την Κολομ­βία. Είναι χαρα­κτη­ρι­στι­κό ότι ο Οσκαρ Ραν­κέλ έπαι­ξε ρόλο στην από­κρου­ση της από­πει­ρας εισβο­λής Κολομ­βια­νών και Αμε­ρι­κα­νών μισθο­φό­ρων — κομά­ντο από την Κολομ­βία, στις 23/2/2019 (επι­χεί­ρη­ση «Γεδε­ών»), με σκο­πό την πρα­ξι­κο­πη­μα­τι­κή ανα­τρο­πή της κυβέρ­νη­σης Μαδούρο.

Σε ανα­κοί­νω­σή του το ΠΓ της ΚΕ του ΚΚ Βενε­ζου­έ­λας καταγ­γέλ­λει ότι οι εγκλη­μα­τι­κές αυτές ομά­δες συνερ­γά­ζο­νται με διε­φθαρ­μέ­να στοι­χεία των τοπι­κών αρχών. Σε αυτήν την κατεύ­θυν­ση, καλεί την κυβέρ­νη­ση να ανα­λά­βει τις ευθύ­νες της, να απο­κα­λυ­φθούν οι φυσι­κοί και ηθι­κοί αυτουρ­γοί των δολο­φο­νιών των κομ­μου­νι­στών και να διω­χθούν ποινικά.

Να μπει τέρ­μα στις δολο­φο­νί­ες κομ­μου­νι­στών και να τιμω­ρη­θούν οι υπεύθυνοι!

Επιστολή αλληλεγγύης από το ΚΚΕ

Εκφρά­ζο­ντας την αλλη­λεγ­γύη του, το Τμή­μα Διε­θνών Σχέ­σε­ων της ΚΕ του ΚΚΕ έστει­λε στο ΚΚ Βενε­ζου­έ­λας την εξής επιστολή:

«Αλλη­λεγ­γύη στο ΚΚ Βενε­ζου­έ­λας και την ΚΝ Βενε­ζου­έ­λας — Να μπει ένα τέρ­μα στις δολο­φο­νί­ες κομ­μου­νι­στών και να τιμω­ρη­θούν άμε­σα όλοι οι υπεύθυνοι.

Το Κομ­μου­νι­στι­κό Κόμ­μα Ελλά­δας κατα­δι­κά­ζει απε­ρί­φρα­στα τις δολο­φο­νί­ες των δύο συντρό­φων, μελών του ΚΚ Βενε­ζου­έ­λας και της ΚΝ Βενε­ζου­έ­λας, Οσκαρ Ραν­κέλ και Τόνι Ρόχας. Εκφρά­ζου­με τα θερ­μά συλ­λυ­πη­τή­ριά μας προς τους συντρό­φους τους και ιδιαί­τε­ρα προς τις οικο­γέ­νειες και τους οικεί­ους τους.

Οι δύο σύντρο­φοι ήταν πρω­το­πό­ροι λαϊ­κοί αγω­νι­στές στην περιο­χή της Τάτσι­ρα και δολο­φο­νή­θη­καν επει­δή υπε­ρα­σπί­ζο­νταν τα συμ­φέ­ρο­ντα του λαού, επει­δή αντι­πά­λευαν τη δρά­ση ντό­πιων και ξένων αντι­δρα­στι­κών δυνά­με­ων που λυμαί­νο­νται την περιο­χή και τρο­μο­κρα­τούν το λαό της.

Απαι­τού­με από την κυβέρ­νη­ση της Βενε­ζου­έ­λας να πάρει όλα τα απα­ραί­τη­τα μέτρα για να τιμω­ρη­θούν όλοι οι φυσι­κοί και ηθι­κοί αυτουρ­γοί της δολο­φο­νί­ας των δύο κομ­μου­νι­στών, και για την προ­στα­σία όλων των λαϊ­κών αγω­νι­στών από τη δρά­ση των εγκλη­μα­τι­κών ομάδων.

Εκφρά­ζου­με την αλλη­λεγ­γύη μας με το ΚΚ Βενε­ζου­έ­λας και την ΚΝ Βενε­ζου­έ­λας, που αντι­μά­χο­νται με αυτο­θυ­σία τόσο την ντό­πια αστι­κή τάξη και τα όργα­νά της όσο και τις ιμπε­ρια­λι­στι­κές επι­θέ­σεις των ΗΠΑ και των συμ­μά­χων τους. Ξέρου­με καλά πως οι Βενε­ζου­ε­λά­νοι κομ­μου­νι­στές δεν τρο­μο­κρα­τεί­στε από τέτοιες δολο­φο­νι­κές πρα­κτι­κές και πως θα τιμή­σε­τε τη μνή­μη των συντρό­φων δυνα­μώ­νο­ντας τον αγώ­να για την υπό­θε­ση της εργα­τι­κής τάξης και του λαού».

902.gr

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο