Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Βενεζουέλα: Νέο σαμποτάζ, με πυρά ελεύθερου σκοπευτή, στην ηλεκτροπαραγωγή

Νέο σαμπο­τάζ στην ηλε­κτρο­πα­ρα­γω­γή σημειώ­θη­κε στη Βενε­ζου­έ­λα, με απο­τέ­λε­σμα πολ­λές περιο­χές της χώρας να μεί­νουν και πάλι στο σκοτάδι.

Το δίκτυο ηλε­κτρο­δό­τη­σης λει­τουρ­γού­σε περιο­δι­κά στο Καρά­κας και σε άλλες περιο­χές της Βενε­ζου­έ­λας, λόγω του νέου σαμπο­τάζ στον υδροη­λε­κτρι­κό σταθ­μό «Σιμόν Μπο­λι­βάρ» στο Γκού­ρι, στη νότια Βενε­ζου­έ­λα, ο οποί­ος παρά­γει το 80% της ηλε­κτρι­κής ενέρ­γειας της χώρας.

Σύμ­φω­να με τον Νικο­λάς Μαδού­ρο, η πυρ­κα­γιά που ξέσπα­σε στους μετα­σχη­μα­τι­στές του εργο­στα­σί­ου, προ­κλή­θη­κε από πυρά ελεύ­θε­ρου σκο­πευ­τή, ο οποί­ος στό­χευ­σε τις εγκα­τα­στά­σεις του σταθ­μού. Ο πρό­ε­δρος της χώρας έκα­νε λόγο για «την πιο σοβα­ρή τρο­μο­κρα­τι­κή επί­θε­ση στην Ιστο­ρία της Βενεζουέλας».

Όπως σημεί­ω­σε το προ­σω­πι­κό της «Corpoelec», εργά­ζε­ται για την αντι­κα­τά­στα­ση των καμ­μέ­νων μετα­σχη­μα­τι­στών, ενώ το γρα­φείο του Γενι­κού Εισαγ­γε­λέα σε συντο­νι­σμό με τις διω­κτι­κές αρχές έχουν ανα­λά­βει τις εύρυ­νες για τον εντο­πι­σμό του σαμποτέρ.

Ήδη, σύμ­φω­να με τις ανα­φο­ρές των μέσων ενη­μέ­ρω­σης, η ηλε­κτρο­δό­τη­ση έχει απο­κα­τα­στα­θεί στο 80% της χώρας, ενώ ο Ν. Μαδού­ρο, κήρυ­ξε και τη σημε­ρι­νή ημέ­ρα «τεχνι­κή αργία», με τα σχο­λεία και τα πανε­πι­στή­μια να παρα­μέ­νουν κλειστά.

Σαν έτοι­μος από και­ρό, ο αχυ­ράν­θρω­πος των ΗΠΑ στη χώρα, αυτο­α­να­κη­ρυγ­μέ­νος πρό­ε­δρος της εθνο­συ­νέ­λευ­σης Χουάν Γκουαϊ­δό, έσπευ­σε να καλέ­σει σε νέες δια­δη­λώ­σεις «δια­μαρ­τυ­ρί­ας» για την υπο­τι­θέ­με­νη «κατάρ­ρευ­ση των δημό­σιων υπη­ρε­σιών της χώρας».

Πηγή: 902.gr

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο