Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Βενεζουέλα: «Ο Γκουαϊδό είπε ψέματα στη χώρα και τη διεθνή κοινότητα» καταγγέλλουν πρώην υποστηρικτές του!

Θυμά­στε τον αχυ­ράν­θρω­πο των ΗΠΑ που πριν λίγους μήνες, έχο­ντας αυτο­α­να­κη­ρυ­χθεί πρό­ε­δρος της εθνο­συ­νέ­λευ­σης,  επι­χει­ρού­σε την πρα­ξι­κο­πη­μα­τι­κή ανα­τρο­πή της νόμι­μης κυβέρ­νη­σης της Βενεζουέλας;

Ο ίδιος άνθρω­πος, ο Χουάν Γκουαϊ­δό, τον οποίο είχε σπεύ­σει να ανα­γνω­ρί­σει ως «μετα­βα­τι­κό πρό­ε­δρο» της Βενε­ζου­έ­λας η Ε.Ε. και η ελλη­νι­κή κυβέρ­νη­ση, βρί­σκε­ται σήμε­ρα πολι­τι­κά απα­ξιω­μέ­νος ακό­μη και από την ίδια του την παράταξη.

Οι ίδιοι που στή­ρι­ξαν τον Γκουαϊ­δό, σήμε­ρα τον κατη­γο­ρούν ότι τους εξα­πά­τη­σε. Είναι χαρα­κτη­ρι­στι­κό ότι μέλη της δεξιάς, αντι­δρα­στι­κής αντι­πο­λί­τευ­σης στη­ρί­ζουν τον Λουίς Εδουάρ­δο Παρά για την προ­ε­δρία της Εθνο­συ­νέ­λευ­σης, εκτο­ξεύ­ο­ντας μύδρους κατά του επί­δο­ξου πραξικοπηματία.

Σύμ­φω­να με ρεπορ­τάζ του Telesur, βου­λευ­τές της δεξιάς αντι­πο­λί­τευ­σης, κατη­γο­ρούν τον Γκουαϊ­δό ότι χρη­σι­μο­ποί­η­σε την προ­ε­δρία της εθνο­συ­νέ­λευ­σης προ­κει­μέ­νου να εξυ­πη­ρε­τή­σει ιδιο­τε­λείς προ­σω­πι­κούς σκο­πούς και να ανε­λι­χθεί πολιτικά.

«Το 2019 που πέρα­σε ήσουν η ελπί­δα της χώρας. Τώρα είσαι η μεγα­λύ­τε­ρη απο­γο­ή­τευ­ση, είσαι το παρελ­θόν, ήσουν ένα όνει­ρο που έγι­νε εφιάλ­της. Από σήμε­ρα Χουάν Γκουαϊ­δό έχεις τελειώ­σει», σημειώ­σε σε δηλώ­σεις του ο δεξιός βου­λευ­τής Χοσέ Μπρί­το, άλλο­τε υπο­στη­ρι­κτής του 37χρονου πραξικοπηματία.

Επανεξελέγη πρόεδρος σε.… γραφεία εφημερίδας!

Σε μια ευφά­ντα­στη κίνη­ση, ο Χουάν Γκουαϊ­δό επα­νε­ξε­λέ­γη χθες Κυρια­κή πρό­ε­δρος της Εθνο­συ­νέ­λευ­σης της Βενε­ζου­έ­λας από βου­λευ­τές της αντι­πο­λί­τευ­σης κατά τη διάρ­κεια ψηφο­φο­ρί­ας που διε­ξή­χθη στα… γρα­φεία της αντι­κυ­βερ­νη­τι­κής εφη­με­ρί­δας El Nacional!

Ο Γκουαϊ­δό υπο­στή­ρι­ξε ότι αστυ­νο­μι­κές δυνά­μεις τον εμπό­δι­σαν να εισέλ­θει στο κτί­ριο της Εθνο­συ­νέ­λευ­σης. Νωρί­τε­ρα, από­ντων του Γκουαϊ­δό και πολ­λών βου­λευ­τών της αντι­πο­λί­τευ­σης, ο Λουίς Εδουάρ­δο Παρά άρπα­ξε ένα μεγά­φω­νο και αυτο­α­να­κη­ρύ­χθη­κε νέος πρό­ε­δρος του κοι­νο­βου­λί­ου, σύμ­φω­να με τις εικό­νες που μετέ­δω­σε η κρα­τι­κή τηλε­ό­ρα­ση VTV.

Παρ’ ότι δεν είναι σαφές ποιός τελι­κά… εξε­λέ­γη, ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο έσπευ­σε να συγ­χα­ρεί τον Γκουαϊ­δό για την… επα­νε­κλο­γή του!

Από την πλευ­ρά του, ο Νικο­λάς Μαδού­ρο ανα­γνώ­ρι­σε τον Λουίς Παρά, εκφρά­ζο­ντας την ικα­νο­ποί­η­σή του που «εκδιώ­χθη­κε» ο Γκουαϊδό.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο