Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Βενεζουέλα — Συντακτική Συνέλευση: «Απορρίπτουμε κάθε εξωτερική παρέμβαση»

Η Ντέλ­σι Ροντρί­γκες, η πρώ­ην υπουρ­γός Εξω­τε­ρι­κών της Βενε­ζου­έ­λας, η οποία εξε­λέ­γη σήμε­ρα πρό­ε­δρος της Συντα­κτι­κής Συνέ­λευ­σης απέρ­ρι­ψε κάθε «εξω­τε­ρι­κή παρέμ­βα­ση», ιδί­ως από τις ΗΠΑ, στην πολι­τι­κή κρί­ση στη χώρα της.

«Για τη διε­θνή κοι­νό­τη­τα (…) το μήνυ­μα είναι σαφές, ξεκά­θα­ρο: εμείς, οι Βενε­ζου­ε­λά­νοι, θα επι­λύ­σου­με τη δια­μά­χη μας, την κρί­ση μας, χωρίς κανε­νός είδους εξω­τε­ρι­κή παρέμ­βα­ση, χωρίς κανε­νός είδους αυτο­κρα­το­ρι­κή εντο­λή», είπε η Ροντρί­γκες στην ομι­λία της κατά την ανά­λη­ψη των καθη­κό­ντων της.

Απευ­θυ­νό­με­νη στις ΗΠΑ, που έχουν επι­βά­λει κυρώ­σεις στον πρό­ε­δρο Νικο­λάς Μαδού­ρο, η πρό­ε­δρος της Συντα­κτι­κής είπε: «Άγρια και βάρ­βα­ρη αυτο­κρα­το­ρία, μην αστειεύ­ε­σαι με τη Βενε­ζου­έ­λα, η Βενε­ζου­έ­λα δεν απο­θαρ­ρύ­νε­ται και δεν παρα­δί­δε­ται ποτέ».

«Ορκί­ζο­μαι να υπε­ρα­σπι­στώ την πατρί­δα από κάθε επί­θε­ση ή απει­λή», είπε η 48χρονη νομι­κός, κρα­τώ­ντας στα χέρια της μια σημαία της χώρας της και ένα αντί­τυ­πο του Συντάγματος.

Η εναρ­κτή­ρια συνε­δρί­α­ση της Συντα­κτι­κής Συνέ­λευ­σης έγι­νε χθες, παρου­σία των 545 μελών της, παρά τις διε­θνείς επι­κρί­σεις και το κάλε­σμα της αντι­πο­λί­τευ­σης για δια­δη­λώ­σεις στο Καρά­κας και σε άλλες πόλεις της χώρας.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο