Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Βενεζουέλα: Ιδρύθηκε αντιιμπεριαλιστική πολιτική συμμαχία με την συμμετοχή του Κομμουνιστικού Κόμματος

Μια νέα πολι­τι­κή συμ­μα­χία με σοσια­λι­στι­κά και αντι-ιμπε­ρια­λι­στι­κά χαρα­κτη­ρι­στι­κά γεν­νή­θη­κε στη Βενε­ζου­έ­λα υπό την ονο­μα­σία «Λαϊ­κή Επα­να­στα­τι­κή Εναλ­λα­κτι­κή» (Alternativa Popular Revolucionaria).

Σε αυτήν την κίνη­ση πρω­το­στα­τεί το Κομ­μου­νι­στι­κό Κόμ­μα Βενε­ζου­έ­λας (PCV) και άλλες επτά πολι­τι­κές οργα­νώ­σεις-κόμ­μα­τα της αρι­στε­ράς, συμπε­ρι­λαμ­βα­νο­μέ­νων των «Πατρί­δα για όλους» (Patria Para Todos-PPT), «Ενω­μέ­νης Αρι­στε­ράς» (Izquerda Unida), «Επα­να­στα­τι­κού Κόμ­μα­τος Εργα­σί­ας» (Partido Revolucionario del Trabajo-PRT).

Στην κοι­νή ανα­κοί­νω­ση που δόθη­κε στη δημο­σιό­τη­τα γίνε­ται λόγος για μια «αντι-ιμπε­ρια­λι­στι­κή και αλη­θι­νά σοσια­λι­στι­κή συμ­μα­χία που στο­χεύ­ει στο να προ­σφέ­ρει ένα νέο σημείο ανα­φο­ράς για την Αρι­στε­ρά στη Βενεζουέλα».

Μετα­ξύ άλλων, η ανα­κοί­νω­ση ανα­φέ­ρει πως «η πρω­το­βου­λία γεν­νή­θη­κε από την ανά­γκη οικο­δό­μη­σης μιας πολι­τι­κής έκφρα­σης που θα προ­σφέ­ρει απα­ντή­σεις στις διευ­ρυ­μέ­νες ανά­γκες, τα παρά­πο­να και τους αγώ­νες της εργα­τι­κής τάξης και όλων των λαϊ­κών στρωμάτων».

Οι υπο­γρά­φο­ντες κάνουν λόγο για μια σει­ρά σημα­ντι­κά κοι­νω­νι­κά προ­βλή­μα­τα που αντι­με­τω­πί­ζει η πλειο­ψη­φία του λαού και η οποία είναι απο­τέ­λε­σμα της δομι­κής κρί­σης του καπι­τα­λι­στι­κού συστή­μα­τος, της ασφυ­ξί­ας που δημιουρ­γεί ο οικο­νο­μι­κός πόλε­μος των ΗΠΑ καθώς και η εφαρ­μο­γή από την κυβέρ­νη­ση αστι­κών πολι­τι­κών στον τομέα της οικονομίας.

Σε άλλο σημείο, η ανα­κοί­νω­ση σημειώ­νει: «Εμείς, οι οργα­νώ­σεις που δημιουρ­γή­σα­με την Λαϊ­κή Επα­να­στα­τι­κή Εναλ­λα­κτι­κή, απορ­ρί­πτου­με τις απο­στα­θε­ρο­ποι­η­τι­κές και πρα­ξι­κο­πη­μα­τι­κές ενέρ­γειες της φιλο-ιμπε­ρια­λι­στι­κής βενε­ζου­ε­λά­νι­κης δεξιάς, όπως επί­σης και της πιθα­νό­τη­τας αυτές οι δυνά­μεις να ξανα­πά­ρουν την πολι­τι­κή εξου­σία στη χώρα. Γι’ αυτόν τον λόγο, καλού­με το λαό σε μαζι­κή συμ­με­το­χή στις επερ­χό­με­νες βου­λευ­τι­κές εκλο­γές με σκο­πό να προ­ω­θη­θεί ένα σοσια­λι­στι­κό πολι­τι­κό πρόγραμμα».

Επί­σης, οι οργα­νώ­σεις που υπο­γρά­φουν την ανα­κοί­νω­ση εκφρά­ζουν την προ­σή­λω­ση τους στον αγώ­να ενά­ντια στις ιμπε­ρια­λι­στι­κές επι­θέ­σεις και τους απο­κλει­σμούς που επι­βάλ­λουν οι ΗΠΑ, ενά­ντια στη δια­φθο­ρά, με στό­χο μια καλύ­τε­ρη ποιό­τη­τα ζωής και αξιο­πρε­πείς συν­θή­κες εργα­σί­ας για το λαό.

«Μόνο μέσα από την οργά­νω­ση και κινη­το­ποί­η­ση των εργα­τι­κών και λαϊ­κών πλειο­ψη­φιών μπο­ρού­με να ανοί­ξου­με την πόρ­τα για ένα καλύ­τε­ρο μέλ­λον», προ­σθέ­τει η ανα­κοί­νω­ση που τιτλο­φο­ρεί­ται «Για μια επα­να­στα­τι­κή έξο­δο από την κρίση».

Πηγή: idcommunism.com

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο