Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Βενεζουέλα: Τραμπούκικη επίθεση κουκουλοφόρων σε μέλη της Κομμουνιστικής Νεολαίας Βενεζουέλας

Στις 13 Νοέμ­βρη ομά­δα θρα­σύ­δει­λων κου­κου­λο­φό­ρων πραγ­μα­το­ποί­η­σε τρα­μπού­κι­κη επί­θε­ση σε μέλη και στε­λέ­χη της Κομ­μου­νι­στι­κής Νεο­λαί­ας Βενε­ζου­έ­λας στο Πανε­πι­στή­μιο Μπο­λι­βάρ του Καρά­κας, στο οποίο πραγ­μα­το­ποιού­νταν εκλο­γές ανά­δει­ξης αντι­προ­σώ­πων για το Φοι­τη­τι­κό Συμ­βού­λιο. Οι κου­κου­λο­φό­ροι τραυ­μά­τι­σαν το μέλος του Εθνι­κής Διεύ­θυν­σης της ΚΝ Βενε­ζου­έ­λας σύντρο­φο Χοσέ Ντα­νιέλ Ράμος και άλλους αγω­νι­στές φοιτητές.

Στην καταγ­γε­λία της η Επι­τρο­πή Διε­θνών Σχέ­σε­ων του ΚΣ της ΚΝΕ αναφέρει:

«Αυτή η τρα­μπού­κι­κη ενέρ­γεια έρχε­ται να προ­στε­θεί στο μακρύ κατά­λο­γο επι­θέ­σε­ων απέ­να­ντι στους κομ­μου­νι­στές της χώρας, στην πρω­το­πο­ρία της εργα­τι­κής τάξης, το Κομ­μου­νι­στι­κό Κόμ­μα Βενε­ζου­έ­λας και τη Νεο­λαία του. Έρχε­ται σε μία περί­ο­δο όπου εντεί­νε­ται η συνο­λι­κή επί­θε­ση που δέχο­νται τα δικαιώ­μα­τα του λαού και της νεο­λαί­ας σε μια σει­ρά χώρες της Λατι­νι­κής Αμε­ρι­κής, τη Βενε­ζου­έ­λα, τη Βολι­βία, το Εκουα­δόρ, τη Χιλή. Οι λαοί της Βενε­ζου­έ­λας και της Βολι­βί­ας βρί­σκο­νται στο στό­χα­στρο της ιμπε­ρια­λι­στι­κής επι­θε­τι­κό­τη­τας, είναι στό­χοι αμε­ρι­κα­νό­πνευ­στων πρα­ξι­κο­πη­μά­των κόντρα στη βού­λη­σή τους. Το Εκουα­δόρ και η Χιλή συγκλο­νί­ζο­νται από μαζι­κές δια­δη­λώ­σεις με δίκαια αιτή­μα­τα για την ελά­φρυν­ση του λαού από δυσβά­στα­χτα μέτρα που αυξά­νουν το κόστος ζωής, που του φορ­τώ­νουν είτε τα σπα­σμέ­να της καπι­τα­λι­στι­κής ανά­πτυ­ξης, είτε των δυσκο­λιών τη καπι­τα­λι­στι­κής οικονομίας.

Η ΚΝΕ κατα­δι­κά­ζει την επί­θε­ση και εκφρά­ζει την αμέ­ρι­στη αλλη­λεγ­γύη της στους Βενε­ζου­ε­λά­νους συντρό­φους που μάχο­νται σκλη­ρά υπέρ των συμ­φε­ρό­ντων της εργα­τι­κής τάξης και του λαού της χώρας τους. Στη­ρί­ζου­με τα δίκαια αιτή­μα­τα των λαών της Λατι­νι­κής Αμε­ρι­κής που βρί­σκο­νται σε αγω­νι­στι­κές κινητοποιήσεις.

- Κάτω τα χέρια από τους κομμουνιστές!

- Αλλη­λεγ­γύη στους λαούς και τη νεο­λαία της Βενε­ζου­έ­λας και της Βολι­βί­ας που παλεύ­ουν ενά­ντια στην ιμπε­ρια­λι­στι­κή επι­θε­τι­κό­τη­τα και τις από­πει­ρες πραξικοπημάτων!

- Αλλη­λεγ­γύη στους λαούς και τη νεο­λαία στη Χιλή και το Εκουα­δόρ που δίνουν μάχη ενά­ντια στους αντι­λαϊ­κούς σχε­δια­σμούς των κυβερ­νή­σε­ων τους!».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο