Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Βενετία Πόπορη: Ο ρόλος της χρυσαυγίτισσας αστυνομικού στη δράση της εγκληματικής οργάνωσης

Η Βενε­τία Πόπο­ρη — η οποία κατα­δι­κά­στη­κε σε κάθειρ­ξη επτά ετών- υπη­ρε­τού­σε στη Διεύ­θυν­ση Ασφά­λειας Πει­ραιά και λει­τουρ­γού­σε ως πλη­ρο­φο­ριο­δό­της των Χρυ­σαυ­γι­τών για τις κινή­σεις της Αστυ­νο­μί­ας. Ήταν εκεί­νη που τους προει­δο­ποί­η­σε για την έρευ­να της αστυ­νο­μί­ας στα γρα­φεία του Πειραιά.

Η πρώ­ην ανθυ­πα­στυ­νό­μος ήταν από τα πρώ­τα πρό­σω­πα που συνε­λή­φθη­σαν το φθι­νό­πω­ρο του 2013 και υπη­ρε­τού­σε 20 χρό­νια στο αστυ­νο­μι­κό σώμα.

Επι­κοι­νώ­νη­σε, όπως προ­κύ­πτει από την τηλε­φω­νι­κή συνο­μι­λία, με τον χρυ­σαυ­γί­τη Λ. Τσα­λί­κη πριν και λίγα λεπτά μετά τη δολο­φο­νία του Παύ­λου Φύσ­σα. Συνο­μι­λεί τις επό­με­νες μέρες με το ηγε­τι­κό στέ­λε­χος της ναζι­στι­κής οργά­νω­σης στον Πει­ραιά Ν. Απο­στό­λου, υπεύ­θυ­νο των ταγ­μά­των εφό­δου και στρα­το­λο­γη­τή του Ρου­πα­κιά και μετα­ξύ άλλων τον συμ­βου­λεύ­ει «να παρα­μεί­νει εκτός Αθη­νών για να μη συλ­λη­φθεί…». Συνεν­νο­εί­ται σε άλλη συνο­μι­λία μαζί του για την ταυ­τό­τη­τα «προ­στα­τευό­με­νου μάρ­τυ­ρα» που είχε κατα­θέ­σει κατά της Χρυ­σής Αυγής.

Δια­τη­ρού­σε στο σπί­τι της παρά­νο­μο οπλο­στά­σιο (βρέ­θη­καν και κατα­σχέ­θη­καν, μετα­ξύ άλλων, όπλα, ένα μαχαί­ρι με σιδε­ρο­γρο­θιά, μια συσκευή ηλε­κτρι­κής εκκέ­νω­σης — taser, τέσ­σε­ρα μαχαί­ρια — πετα­λού­δα, τέσ­σε­ρις σου­γιά­δες, τρεις σιδε­ρο­γρο­θιές, δύο χατζά­ρες, εκα­το­ντά­δες φυσίγ­για, καπνο­γό­να, δεκά­δες κρο­τί­δες — δυνα­μι­τά­κια κ.λπ.).

Στο δικα­στή­ριο παρα­δέ­χθη­κε ότι κατεί­χε παρά­νο­μα τα όπλα, τα οποία, όπως είπε, τα είχε για… συλ­λο­γή. Τις τηλε­φω­νι­κές συνο­μι­λί­ες με τον χρυ­σαυ­γί­τη Τσα­λί­κη τις απέ­δω­σε… στην ανα­ζή­τη­ση απο­κλει­στι­κής νοσο­κό­μας για τη μητέ­ρα της. Οσο για τις συχνές τηλε­φω­νι­κές επι­κοι­νω­νί­ες με τον Απο­στό­λου τις απέ­δω­σε σε μια «αδιά­φο­ρη φιλι­κή σχέση»…

Όσο για τη σχέ­ση της με τη Χρυ­σή Αυγή, όταν απο­λο­γή­θη­κε στο δικα­στή­ριο, πριν έναν χρό­νο, ισχυ­ρί­στη­κε πως μετά τις εκλο­γές του 2012 επι­σκέ­φθη­κε τα κεντρι­κά γρα­φεία της Χρυ­σής Αυγής «για ίδιον όφε­λος» και συγκε­κρι­μέ­να για να ζητή­σει να μετα­τα­χθεί στη φύλα­ξη βου­λευ­τών, αλλά το ρου­σφέ­τι δεν πέτυχε.

Σύμ­φω­να με τα όσα έχουν ανα­δει­χθεί μέσα από τη δια­δι­κα­σία της δίκης, κεντρι­κά οργα­νω­μέ­νη σε όλη την επι­κρά­τεια ήταν και η επι­χεί­ρη­ση προ­σε­ται­ρι­σμού αστυ­νο­μι­κών σε τοπι­κά αστυ­νο­μι­κά τμή­μα­τα από τη Χρυ­σή Αυγή για να εξα­σφα­λί­ζο­νται η εκ των έσω ενη­μέ­ρω­ση και η ατι­μω­ρη­σία. Μία από αυτές τις περι­πτώ­σεις  ήταν και η Βενε­τία Πόπο­ρη η οποία πλέ­ον οδη­γή­θη­κε στις γυναι­κεί­ες φυλα­κές Ελαιώ­να Θήβας. Κατά τη μετα­γω­γή της από τη ΓΑΔΑ η 49χρονη χρυ­σαυ­γί­τισ­σα Βενε­τί­ας Πόπο­ρη, ήταν τυλιγ­μέ­νη με ένα άσπρο σεντόνι.

belogiannis ploumpidis banner

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο