Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Βετεράνοι ποδοσφαιριστές: «Καμία ανοχή σε οπαδούς που σπέρνουν το μίσος, τη βία, το ναζιστικό δηλητήριο»

Την απο­τρό­παιη δολο­φο­νία του 19χρονου Άλκη, καθώς και τις επι­θέ­σεις φασι­στι­κών ομά­δων σε σχο­λεία, κατα­δι­κά­ζουν με άρθρο που υπο­γρά­φουν σπου­δαί­οι παλαί­μα­χοι ποδο­σφαι­ρι­στές από την Θεσ­σα­λο­νί­κη, οι οποίο καλούν σε συμ­με­το­χή στο αντι­φα­σι­στι­κό συλ­λα­λη­τή­ριο στην πλα­τεία Ευό­σμου το Σάββατο.

Παρα­θέ­του­με το άρθρο:

«Τα πρό­σφα­τα απο­τρό­παια γεγο­νό­τα στη πόλης μας, με τις δολο­φο­νι­κές επι­θέ­σεις φασι­στι­κών ομά­δων σε μαθη­τές έξω από τα σχο­λεία (ΕΠΑΛ Εύο­σμου και Δια­πο­λι­τι­σμι­κό) και το τρα­γι­κό συμ­βάν με την δολο­φο­νία του 19χρόνου Άλκη επει­δή τύχαι­νε να είναι οπα­δός του Άρη, απο­κα­λύ­πτουν την σήψη που υπάρ­χει στην κοι­νω­νία μας.

Ο φίλα­θλος κόσμος του ΠΑΟΚ, του Άρη, του Ηρα­κλή, του Απόλ­λων Καλα­μα­ριάς, όλων των ομά­δων, χρειά­ζε­ται να κατα­δι­κά­σει αυτά τα τρα­γι­κά γεγο­νό­τα και να μην παρα­συρ­θεί σε μία πόλω­ση που θα τρο­φο­δο­τή­σει τον κύκλο βίας.

Πρέ­πει να απο­μο­νώ­σουν σε κάθε ΠΑΕ αυτούς τους λόχους βρώ­μι­κων και δολο­φο­νι­κών επι­θέ­σε­ων. Δεν μπο­ρεί να υπάρ­χει ανο­χή σε οπα­δούς που σπέρ­νουν το μίσος και τη βία, που σπέρ­νουν ακό­μα και το ναζι­στι­κό δηλη­τή­ριο στα παι­διά και τα εγγό­νια μας , μέσα και έξω από διά­φο­ρους συν­δέ­σμους που μετα­τρέ­πο­νται τελι­κά σε εκκο­λα­πτή­ρια του κάθε φασίστα!

Μόνο αηδία μας προ­κα­λεί που αυτές οι συμ­μο­ρί­ες, φορούν τα δια­κρι­τι­κά του ΠΑΟΚ στις δολο­φο­νι­κές τους επι­θέ­σεις. Είναι προ­σβο­λή προς την ιστο­ρι­κή προ­σφυ­γο-ομά­δα του ΠΑΟΚ, φέτος μάλι­στα που συμπλη­ρώ­νο­νται 100 χρό­νια από την Μικρα­σια­τι­κή καταστροφή.

Χρειά­ζε­ται άμε­σα να απο­δο­θεί δικαιο­σύ­νη για τα απο­τρό­παια συμ­βά­ντα. Την ίδια ώρα είναι πολύ θετι­κή η πρω­το­βου­λία της Ομο­σπον­δί­ας Γονέ­ων Κεντρι­κής Μακε­δο­νί­ας που καλεί συλ­λό­γους Γονέ­ων, σωμα­τεία, πολι­τι­στι­κούς και αθλη­τι­κούς συλ­λό­γους σε κινη­το­ποί­η­ση το Σάβ­βα­το 5 στις μ.μ. στην Πλα­τεία Ευόσμου.

Ως Παλαί­μα­χοι Ποδο­σφαι­ρι­στές των ομά­δων της Θεσ­σα­λο­νί­κης έχου­με καθή­κον να δεί­χνου­με ότι οι φίλα­θλοι δεν έχουν να χωρί­σουν τίπο­τα, το αντί­θε­το μάλι­στα. Αυτά που μας ενώ­νουν είναι πολύ περισ­σό­τε­ρα , όπως η αγά­πη για το ποδόσφαιρο».

-Γιώρ­γος Κού­δας, βετε­ρά­νος διε­θνής ποδο­σφαι­ρι­στής του ΠΑΟΚ

-Κώστας Αϊδι­νί­ου, Πρό­ε­δρος βετε­ρά­νων Ηρακλή

-Γιάν­νης Βένος, Πρό­ε­δρος βετε­ρά­νων ποδο­σφαι­ρι­στών Άρη

-Φιλώ­τας Πελ­λιος, πρό­ε­δρος βετε­ρά­νων ποδο­σφαι­ρι­στών ΠΑΟΚ

-Κώστας Κάκο­γλου, πρό­ε­δρος βετε­ρά­νων ποδο­σφαι­ρι­στών Απόλ­λων Πόντου

-Κώστας Λεβέ­ντης, βετε­ρά­νος ποδο­σφαι­ρι­στής Πανα­χαϊ­κής, ΠΑΟΚ, Μακε­δο­νι­κού , πρώ­ην Γραμ­μα­τέ­ας του ΠΣΑΠ και ΕΠΣΜ

-Μλά­ντεν Φούρ­του­λα, βετε­ρά­νος ποδο­σφαι­ρι­στής του ΠΑΟΚ

Ν. Μπε­λο­γιάν­νης Ν. Πλου­μπί­δης – Στο σπί­τι των ηρώων

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο