Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Βιαιοπραγία κατά ανηλίκου στο Μενίδι: Έρευνα για ρατσιστικό κίνητρο στην πράξη του αστυνομικού

Έρευ­να για το αδί­κη­μα της σωμα­τι­κής βλά­βης με ρατσι­στι­κά χαρα­κτη­ρι­στι­κά διέ­τα­ξε ο εισαγ­γε­λέ­ας σε βάρος του αστυ­νο­μι­κού, μέλους της τετρα­με­λούς ομά­δας ΔΙΑΣ, που έχει κατα­γρα­φεί σε βίντεο να βιαιο­πρα­γεί σε βάρος ανή­λι­κου αγο­ριού στο Μενίδι.

Οι υπό­λοι­ποι τρεις αστυ­νο­μι­κοί της ΔΙΑΣ που ήταν παρό­ντες στο περι­στα­τι­κό οδη­γή­θη­καν σήμε­ρα στον εισαγ­γε­λέα και παρα­πέμ­φθη­καν να δικα­στούν στο Αυτό­φω­ρο Μονο­με­λές Πλημ­με­λειο­δι­κείο κατη­γο­ρού­με­νοι για υπό­θαλ­ψη, καθώς στο επί­μα­χο κατα­γρα­φέν υλι­κό εμφα­νί­ζο­νται απα­θείς στην βιαιο­πρα­γία του συνα­δέλ­φους τους κατά του 11χρονου παιδιού.

Σύμ­φω­να με πλη­ρο­φο­ρί­ες , ο αστυ­νο­μι­κός δρά­στης της επί­θε­σης σε βάρος του 11χρονου, εμφα­νί­στη­κε σήμε­ρα, που πλέ­ον έχει παρέλ­θει ο χρό­νος του αυτο­φώ­ρου, ενώ­πιον του εισαγ­γε­λέα χωρίς δικη­γό­ρο. Έτσι ο εισαγ­γε­λέ­ας διέ­τα­ξε τη διε­νέρ­γεια έρευ­νας σε βάρος του.

Η εντο­λή του εισαγ­γε­λι­κού λει­τουρ­γού είναι να ληφθούν κατα­θέ­σεις ώστε να διε­ρευ­νη­θεί η υπό­θε­ση και να εξα­κρι­βω­θεί όχι μόνο αν έχει δια­πρα­χθεί το αδί­κη­μα της σωμα­τι­κής βλά­βης αλλά αν δια­πρά­χθη­κε με την επι­βα­ρυ­ντι­κή περί­πτω­ση ότι ο δρά­στης είχε ρατσι­στι­κά κίνη­τρα για την πρά­ξη του σε βάρος του μικρού που φαί­νε­ται να είναι Ρομά.

kke gia astunomiki via

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο