Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Βιασμός στο Ίλιον: Στη φυλακή οι τρεις από τους τέσσερις ανήλικους

Ενώ­πιον του Ανα­κρι­τή Ανη­λί­κων οδη­γή­θη­καν νωρίς το πρωί για τις απο­λο­γί­ες τους τέσ­σε­ρις ανή­λι­κοι που κατη­γο­ρού­νται για την υπό­θε­ση της σεξουα­λι­κής και ψυχο­λο­γι­κής βίας σε βάρος 15χρονου αγο­ριού, στο Ίλιον. Οι τρεις εξ αυτών κρί­θη­καν προ­φυ­λα­κι­στέ­οι, ενώ ο τέταρ­τος δεν είχε συμπλη­ρώ­σει τα 15 έτη για λίγες ημέ­ρες. Οι υπό­λοι­ποι δύο πήραν προ­θε­σμία για να απο­λο­γη­θούν την Τρίτη.

Η υπό­θε­ση  προ­κα­λεί σοκ για την αγριό­τη­τα που φέρο­νται να έχουν επι­δεί­ξει οι ανή­λι­κοι. Σύμ­φω­να με την δικο­γρα­φία, οι ανή­λι­κοι ενερ­γού­σαν ως οργα­νω­μέ­νη ομά­δα, η οποία φέρε­ται να κατέ­γρα­φε σε βίντεο την άγρια κακο­ποί­η­ση του αγο­ριού, υλι­κό που δια­κι­νού­σε σε άλλους μαθητές.

Η υπό­θε­ση έφθα­σε ενώ­πιον των Αρχών πριν από λίγες ημέ­ρες, όταν το αγό­ρι απο­κά­λυ­ψε στους γονείς του ότι συνο­μή­λι­κοι του, για διά­στη­μα περί­που δύο μηνών τον εγκλώ­βι­ζαν σε εγκα­τα­λε­λειμ­μέ­νο σπί­τι όπου του ασκού­σαν σεξουα­λι­κή βία.

Το παι­δί φέρε­ται να είπε πως η ομά­δα των 15χρονων, του ασκού­σε έντο­νη ψυχο­λο­γι­κή βία για να μην απο­κα­λύ­ψει όσα βίω­νε. Συνο­λι­κά, σύμ­φω­να με τον 15χρονο, η ομά­δα στα χέρια της οποί­ας βίω­σε την φρί­κη ήταν 8μελής, με τους άλλους δύο φερό­με­νους ως συμ­με­τέ­χο­ντες στα βασα­νι­στή­ρια που υπέ­στη το αγό­ρι να ανα­ζη­τού­νται από την Αστυνομία.

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα
Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο