Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Βιβλική καταστροφή στην Κινέττα: Μεγάλες καταστροφές σε σπίτια, καταστήματα και δρόμους (ΦΩΤΟ)

Βιβλι­κή κατα­στρο­φή για τους κατοί­κους της Κινέ­τας από την βρο­χό­πτω­ση στη διάρ­κεια της νύχτας αλλά και την έλλει­ψη βασι­κών αντι­πλημ­μυ­ρι­κών υπο­δο­μών στην περιοχή.

Σε φωτο­γρα­φί­ες ανα­γνω­στών του πόρ­ταλ 902.gr και κατοί­κων της περιο­χής, φαί­νο­νται οι μεγά­λες κατα­στρο­φές που υπέ­στη­σαν σπί­τια, κατα­στή­μα­τα και δρόμοι.

zimies kakokairia

Λάσπη και φερ­τά υλι­κά από το βου­νό έπνι­ξαν την περιο­χή, που κατέ­βαι­ναν μαζί με τα νερά της βρο­χής προς τη θάλασσα.

Σύμ­φω­να με μαρ­τυ­ρί­ες, το μεγά­λο ρέμα της Πίκας, στο οποίο δεν έχει γίνει ολο­κλη­ρω­μέ­νο έργο διευ­θέ­τη­σής του, υπερ­χεί­λι­σε, κατε­βά­ζο­ντας τερά­στιες ποσό­τη­τες φερ­τών υλι­κών. Μάλι­στα, σύμ­φω­να με καταγ­γε­λί­ες, το πρό­βλη­μα δημιουρ­γή­θη­κε ιδιαί­τε­ρα από την παλιά Εθνι­κή Οδό μέχρι και την θάλασ­σα, για­τί σε αυτό το σημείο το ρέμα στε­νεύ­ει, με απο­τέ­λε­σμα να υπερχειλίσει.

zimies kakokairia11

Πάνω από τα 200 χιλιοστά η βροχή του «Γηρυόνη» έως το πρωί στους Αγίους Θεοδώρους

στους Αγί­ους Θεο­δώ­ρους Κοριν­θί­ας η συνο­λι­κή βρο­χή του διη­μέ­ρου ξεπέ­ρα­σε τα 200 χιλιο­στά, σύμ­φω­να με τη μετε­ω­ρο­λο­γι­κή υπη­ρε­σία meteo του Εθνι­κού Αστε­ρο­σκο­πεί­ου Αθη­νών. Μεγά­λα ύψη βρο­χής έπε­σαν και στην ευρύ­τε­ρη περιο­χή της Αττι­κής, κάτι που εξη­γεί τα σοβα­ρά προ­βλή­μα­τα κυρί­ως στην ευρύ­τε­ρη περιο­χή της Κινέττας.

zimies kakokairia12

Το ΕΑΑ-meteo επι­ση­μαί­νει και πάλι ότι η μεγά­λη έντα­ση των φαι­νο­μέ­νων, ο κορε­σμός του εδά­φους σε νερό και οι σημα­ντι­κές ποσό­τη­τες βρο­χής που θα πέσουν κατά το υπό­λοι­πο της κακο­και­ρί­ας, καθι­στούν την κακο­και­ρία δυνη­τι­κά επι­κίν­δυ­νη και ικα­νή να δημιουρ­γή­σει νέα προ­βλή­μα­τα και να εντεί­νει τα ήδη υπάρχοντα.

Στη διάρ­κεια της υπό­λοι­πης μέρας σήμε­ρα, η ευρι­σκό­με­νη σε εξέ­λι­ξη δεύ­τε­ρη φάση της κακο­και­ρί­ας θα δώσει βρο­χές στο σύνο­λο σχε­δόν της χώρας, με τις ισχυ­ρό­τε­ρες να ανα­μέ­νο­νται στη Μακε­δο­νία, στη Θεσ­σα­λία, στο Αιγαίο, στη Δυτι­κή Στε­ρεά και Πελο­πόν­νη­σο και στο Νότιο Ιόνιο. Πιθα­νό­τη­τα καται­γί­δων υπάρ­χει κυρί­ως στο Αιγαίο, στο Νότιο Ιόνιο, στις παρά­κτιες περιο­χές των νοτί­ων ηπει­ρω­τι­κών και στη Χαλκιδική.

Την Τρί­τη τα φαι­νό­με­να θα είναι σχε­τι­κά ασθε­νέ­στε­ρα και θα εντο­πί­ζο­νται κυρί­ως στο Αιγαίο, στην Κεντρι­κή Μακε­δο­νία, στη Νότια Πελο­πόν­νη­σο και στην Κρή­τη. Οι άνε­μοι, οι οποί­οι στο Αιγαίο πνέ­ουν με ριπές που φτά­νουν τα 100 χιλιό­με­τρα ανά ώρα, θα εξα­σθε­νή­σουν στα­δια­κά από το μεση­μέ­ρι και από Νότο προς Βορρά.

zimies kakokairia13

Δόθηκε στην κυκλοφορία το ρεύμα της Αθηνών-Κορίνθου προς Αθήνα — Κλειστή η Ολυμπία Οδός

Απο­κα­τα­στά­θη­κε, πριν από λίγο, η κυκλο­φο­ρία των οχη­μά­των στη νέα εθνι­κή οδό Αθη­νών — Κορίν­θου στο ρεύ­μα προς Αθή­να, που είχε δια­κο­πεί λόγω συσ­σώ­ρευ­σης υδά­των και φερ­τών υλικών.

Παράλ­λη­λα, συνερ­γεία της Ολυ­μπί­ας Οδού και υπερ­γο­λά­βων συνε­χί­ζουν να επι­χει­ρούν στην περιο­χή με στό­χο να κατα­στεί δυνα­τή η κυκλο­φο­ρία και προς Πάτρα, αρχι­κά σε μία λωρί­δα, το συντο­μό­τε­ρο δυνα­τό. Όλος ο μηχα­νι­σμός παρα­μέ­νει σε επι­φυ­λα­κή σε όλο το μήκος του δρόμου.

Η Ολυ­μπία Οδός παρα­κα­λεί τους οδη­γούς να συμ­μορ­φώ­νο­νται προς τις υπο­δεί­ξεις της Τρο­χαί­ας, καθώς και να επι­δει­κνύ­ουν αυξη­μέ­νη προ­σο­χή πλη­σιά­ζο­ντας στην περιο­χή των κυκλο­φο­ρια­κών ρυθ­μί­σε­ων, καθώς προ­σω­ρι­νά η κυκλο­φο­ρία θα διε­ξά­γε­ται σε μία λωρί­δα ανά κατεύθυνση.

 

 

zimies kakokairia14

Όλη τη νύχτα έδι­νε μάχη η Πυρο­σβε­στι­κή για να απε­γκλω­βί­σει ανθρώ­πους στην Κινέτ­τα λόγω της σφο­δρής κακο­και­ρί­ας που έπλη­ξε την περιοχή.

«Η Υπη­ρε­σί­ας μας ειδο­ποι­ή­θη­κε περί­που στις 2.30 τα ξημε­ρώ­μα­τα για αντλή­σεις υδά­των στην περιο­χή της Κινέτ­τας και των Αγ. Θεο­δώ­ρων. Επι­χεί­ρη­σαν 55 οχή­μα­τα, 110 άνδρες, έγι­ναν 20 δια­σώ­σεις και 160 αντλή­σεις» λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπαρ­χη­γός του Πυρο­σβε­στι­κού Σώμα­τος Κώστας Κυρια­κό­που­λος, ενώ σημειώ­νει ότι «κιν­δύ­νευ­σαν ανθρώ­πι­νες ζωές και μάλι­στα δύο πολί­τες μετα­φέρ­θη­καν στο Θριά­σιο Νοσο­κο­μείο με υποθερμία».

zimies kakokairia15 zimies kakokairia16 zimies kakokairia17 zimies kakokairia18 zimies kakokairia19 zimies kakokairia20 zimies kakokairia21 zimies kakokairia22 zimies kakokairia23 zimies kakokairia24

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο