Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Βιβλιοπαρουσίαση: Στις 9 Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλονίκη η παρουσίαση του βιβλίου «Τσε Γκεβάρα, πρεσβευτής της Επανάστασης»

Την Πέμ­πτη 9 Σεπτεμ­βρί­ου στις 7.30 μ.μ, στο Cafe Θεα/τρο του Βασι­λι­κού Θεά­τρου (Λεω­φό­ρος 30ης Οκτω­βρί­ου 2, Λευ­κός Πύρ­γος), θα γίνει η παρου­σί­α­ση του βιβλί­ου των εκδό­σε­ων «Ατέ­χνως», που υπο­γρά­φει ο Νίκος Μότ­τας, με τίτλο «Τσε Γκε­βά­ρα, πρε­σβευ­τής της Επα­νά­στα­σης».

Στην εκδή­λω­ση θα παρα­στούν η πρέ­σβης της Δημο­κρα­τί­ας της Κού­βας στην Ελλά­δα κα. Zelmys María Domínguez Cortina και ο πρό­ξε­νος José Oriol Marrero Martínez.

Εκτός του συγ­γρα­φέα, για το βιβλίο θα μιλή­σουν η πρέ­σβης της Κού­βας Zelmys María Domínguez Cortina, η φιλό­λο­γος και πρό­ε­δρος του Συν­δέ­σμου Φιλο­λό­γων Ημα­θί­ας Ευγε­νία Καβαλ­λά­ρη και η εκπαι­δευ­τι­κός Ρίτσα Τρια­ντα­φυλ­λί­δου.

Στην εκδή­λω­ση θα δια­βα­στεί μήνυ­μα της Δρ. Αλέι­δα Γκε­βά­ρα, κόρης του Ερνέ­στο Τσε Γκε­βά­ρα, προς τον συγγραφέα.

Την συζή­τη­ση θα συντο­νί­σει ο δημο­σιο­γρά­φος Ηρα­κλής Κακαβάνης.

Κύριο θέμα του βιβλί­ου είναι ο ρόλος και η συμ­βο­λή του Ερνέ­στο Τσε Γκε­βά­ρα στην δια­μόρ­φω­ση της εξω­τε­ρι­κής πολι­τι­κής και των διε­θνών σχέ­σε­ων της Κού­βας στα πρώ­τα μετε­πα­να­στα­τι­κά χρό­νια ενώ, μέσα από ομι­λί­ες και συνε­ντεύ­ξεις του (ορι­σμέ­νες εξ’ αυτών δημο­σιεύ­ο­νται πρώ­τη φορά στα ελλη­νι­κά) φωτί­ζε­ται και η διε­θνι­στι­κή δρά­ση του κομ­μου­νι­στή επα­να­στά­τη στο πολι­τι­κό σκη­νι­κό της εποχής.

Che prosklisi Thessaloniki
Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο