Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Βλ. Πούτιν: Η ένταξη Σουηδίας και Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ θα προκαλέσει απάντηση της Ρωσίας

Η Ρωσία δεν έχει προ­βλή­μα­τα με τη Φιν­λαν­δία και τη Σου­η­δία, ωστό­σο η είσο­δός τους στο ΝΑΤΟ θα προ­κα­λέ­σει την απά­ντη­ση της Μόσχας, είπε ο Βλα­ντι­μίρ Πού­τιν, στον από­η­χο της ανα­κοί­νω­σης των κυβερ­νή­σε­ων των δύο χωρών ότι θα αιτη­θούν την έντα­ξη τους στην ιμπε­ρια­λι­στι­κή στρα­τιω­τι­κή συμμαχία.

«Δεν υπάρ­χουν προ­βλή­μα­τα με αυτά τα κρά­τη (…) αλλά η επέ­κτα­ση της στρα­τιω­τι­κής υπο­δο­μής (του ΝΑΤΟ) σε αυτό το έδα­φος σίγου­ρα θα προ­κα­λέ­σει την απά­ντη­σή μας», είπε κατά την ομι­λία του στη σύνο­δο κορυ­φής του Οργα­νι­σμού Συν­θή­κης Συλ­λο­γι­κής Ασφάλειας.

Το ποια θα είναι αυτή η απά­ντη­ση, θα την εκτι­μή­σει το Κρεμ­λί­νο «με βάση τις απει­λές που θα μας δημιουρ­γη­θούν», πρό­σθε­σε ο Πούτιν.

Υπεν­θυ­μί­ζε­ται ότι ο Πού­τιν, σε προ­χθε­σι­νή συνο­μι­λία του με τον Φιν­λαν­δό ομό­λο­γό του Σάου­λι Νιί­νι­στο, χαρα­κτή­ρι­σε την από­φα­ση λάθος, καθώς, σύμ­φω­να με τον Ρώσο πρό­ε­δρο, δεν υπάρ­χουν απει­λές για την ασφά­λεια της Φιν­λαν­δί­ας. Πρό­σθε­σε ωστό­σο πως μια αλλα­γή στην εξω­τε­ρι­κή πολι­τι­κή της χώρας θα μπο­ρού­σε να έχει αρνη­τι­κό αντί­κτυ­πο στις ρωσο-φιν­λαν­δι­κές σχέσεις.

902.gr

«Τσε Γκε­βά­ρα, πρε­σβευ­τής της Επα­νά­στα­σης», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο