Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Βλ. Πούτιν: Σκοπεύει να παραστεί στην σύνοδο της G20 που θα γίνει στην Ινδονησία

Ο ρώσος πρό­ε­δρος Βλα­ντί­μιρ Πού­τιν έχει πρό­θε­ση να συμ­με­τά­σχει στη σύνο­δο της Ομά­δας των Είκο­σι (G20) πιο ανε­πτυγ­μέ­νων χωρών του κόσμου που θα διε­ξα­χθεί στην Ινδο­νη­σία αργό­τε­ρα φέτος, δια­βε­βαί­ω­σε σήμε­ρα η ρωσί­δα πρέ­σβης στην Τζα­κάρ­τα, παρά τις παρο­τρύν­σεις ορι­σμέ­νων χωρών-μελών η Ρωσία να εκδιω­χθεί από αυτήν.

«Όχι μόνο η G20, διά­φο­ροι οργα­νι­σμοί προ­σπα­θούν να απο­βά­λουν τη Ρωσία (…). Η αντί­δρα­ση της Δύσης είναι από­λυ­τα δυσα­νά­λο­γη», υπο­στή­ρι­ξε η Λου­ντμί­λα Βορο­μπιό­βα κατά τη διάρ­κεια συνέ­ντευ­ξης Τύπου.

Οι ΗΠΑ και σύμ­μα­χοί τους στη Δύση ζυγί­ζουν το εάν και κατά πόσον θα πρέ­πει να παρα­μεί­νει η Ρωσία στην G20 μετά την εισβο­λή στην Ουκρα­νία, δήλω­σαν πηγές ενη­με­ρω­μέ­νες για τις επα­φές στο πρα­κτο­ρείο ειδή­σε­ων Ρόιτερς.

Η Κίνα τάχθη­κε κατά του απο­κλει­σμού της Ρωσί­ας από την σύνο­δο της G20. “Η Ρωσία είναι μια σημα­ντι­κή χώρα μέλος (της G20), κανέ­να μέλος δεν έχει δικαί­ω­μα να απο­κλεί­σει μια άλλη χώρα”, εκτί­μη­σε μιλώ­ντας στους δημο­σιο­γρά­φους ο Ουάνγκ Ουέν­μπιν, εκπρό­σω­πος του κινε­ζι­κού υπουρ­γεί­ου Εξωτερικών.

ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ν. Μπε­λο­γιάν­νης Ν. Πλου­μπί­δης – Στο σπί­τι των ηρώων

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο