Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Βολιβία: Αντικομμουνιστικό παραλήρημα από την πραξικοπηματία «πρόεδρο» Τζανίν Άνιες

Σε νέο, εμε­τι­κό αντι­κομ­μου­νι­στι­κό παρα­λή­ρη­μα προ­έ­βη η ακρο­δε­ξιά πρα­ξι­κο­πη­μα­τί­ας de facto πρό­ε­δρος της Βολι­βί­ας Τζα­νίν Άνιες, με αφορ­μή την συμπλή­ρω­ση 53 χρό­νων από τη δολο­φο­νία του σπου­δαί­ου κομ­μου­νι­στή επα­να­στά­τη Ερνέ­στο Τσε Γκεβάρα.

Μιλώ­ντας ενώ­πιον στρα­τιω­τών και παρα­τρε­χά­με­νων της πρα­ξι­κο­πη­μα­τι­κής κυβέρ­νη­σης, η Άνιες απέ­δω­σε… φόρο τιμής στους δολο­φό­νους του Τσε.

«Συγ­χα­ρη­τή­ρια για τη νίκη επί του κομ­μου­νι­στή εισβο­λέα», σημεί­ω­σε η μαριο­νέ­τα των ΗΠΑ Άνιες, προ­σθέ­το­ντας πως «η ήττα και ο θάνα­τος του Τσε Γκε­βά­ρα στη Βολι­βία μας έμα­θε ότι η κομ­μου­νι­στι­κή δικτα­το­ρία (sic) δεν έχει θέσει στη Βολιβία».

Στο αντι­κομ­μου­νι­στι­κό της παρα­λή­ρη­μα η ακρο­δε­ξιά «πρό­ε­δρος» έκα­νε λόγο για «δημο­κρα­τία» και «ελευ­θε­ρία», απο­τεί­ω­ντας φόρο τιμής στους 47 βολι­βια­νούς στρα­τιώ­τες «που έπε­σαν θύμα­τα της αντάρ­τι­κης τρο­μο­κρα­τί­ας που ο Τσε Γκε­βά­ρα έφε­ρε στη Βολι­βία». Ανά­με­σα στα άλλα, βέβαια, η Τζα­νίν Άνιες ξέχα­σε να ευχα­ρι­στή­σει τους μισθο­φό­ρους της CIA και τους ιμπε­ρια­λι­στές των ΗΠΑ για την πολύ­τι­μη βοή­θεια τους…

Οι προ­ε­δρι­κές εκλο­γές στη Βολι­βία είναι προ­γραμ­μα­τι­σμέ­νες για τις 18 Οκτώ­βρη με τον υπο­ψή­φιο του Κινή­μα­τος για τον Σοσια­λι­σμό (MAS) Λουίς Άρσε να προη­γεί­ται στις δημο­σκο­πή­σεις, εν μέσω κλί­μα­τος πολι­τι­κής ανα­τα­ρα­χής και φόβων για ενδε­χό­με­νη εκλο­γι­κή νοθεία. Κύριος αντί­πα­λος του Άρσε είναι ο πρώ­ην πρό­ε­δρος της χώρας Κάρ­λος Μέσα.

Ήταν ρατσι­στής ο Τσε Γκε­βά­ρα; Δια­λύ­ο­ντας μια αισχρή συκοφαντία

mpelogiannis

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο