Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Βολιβία: Απόπειρα αυτοκτονίας έκανε στην φυλακή η πρώην πρόεδρος Τζανίν Άνιες

Σε στα­θε­ρή κατά­στα­ση νοση­λεύ­ε­ται η προ­φυ­λα­κι­σμέ­νη πρα­ξι­κο­πη­μα­τί­ας πρώ­ην πρό­ε­δρος της Βολι­βί­ας Τζα­νίν Άνιες έπει­τα από από­πει­ρα αυτο­κτο­νί­ας που πραγ­μα­το­ποί­η­σε στο κελί της.

Σύμ­φω­να με την κόρη της, η Άνιες πάσχει από σοβα­ρή κατά­θλι­ψη εξαι­τί­ας της πολύ­μη­νης φυλά­κι­σής της, κάτι που την οδή­γη­σε στην προ­σπά­θεια αυτο­τραυ­μα­τι­σμού της.

Πιο συγκε­κρι­μέ­να, όπως ανέ­φε­ρε η συνή­γο­ρός της Νόρ­κα Κου­έ­γιαρ, η υπό­δι­κη πρώ­ην πρό­ε­δρος επι­χεί­ρη­σε να κόψει τις φλέ­βες της χαρά­ζο­ντας τρεις φορές τον αρι­στε­ρό της καρ­πό.  Για αυτο­τραυ­μα­τι­σμό έκα­νε λόγο ο υπουρ­γός Προ­ε­δρί­ας της Βολι­βί­ας Εδουάρ­ντο ντελ Καστί­γιο σχο­λιά­ζο­ντας πως «έφε­ρε μικρές γρα­τσου­νιές στα χέρια της, που δεν προ­κα­λούν ανησυχία».

Ήδη στην 54χρονη ακρο­δε­ξιών πολι­τι­κών πεποι­θή­σε­ων πρα­ξι­κο­πη­μα­τία έχουν απο­δο­θεί από τις δικα­στι­κές αρχές της χώρας κατη­γο­ρί­ες για γενο­κτο­νία και τρομοκρατία.

Η Άνιες βρί­σκε­ται προ­φυ­λα­κι­σμέ­νη εδώ και πέντε μήνες κατη­γο­ρού­με­νη για τρο­μο­κρα­τία, στά­ση και συνω­μο­σία για την ανα­τρο­πή του σοσιαλ­δη­μο­κρά­τη προ­έ­δρου Εβο Μορά­λες τον Νοέμ­βριο του 2019.

«Τσε Γκε­βά­ρα, πρε­σβευ­τής της Επα­νά­στα­σης», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο