Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Βολιβία: Η πραξικοπηματική κυβέρνηση μετονόμασε στρατιωτική ακαδημία προς τιμήν των δολοφόνων του Τσε Γκεβάρα

Σε μια άκρως προ­κλη­τι­κή ενέρ­γεια προ­χώ­ρη­σε η ακρο­δε­ξιά, πρα­ξι­κο­πη­μα­τι­κή κυβέρ­νη­ση της Βολι­βί­ας μετα­νο­μά­ζο­ντας στρα­τιω­τι­κή ακα­δη­μία της χώρας προς τιμήν των δολο­φό­νων του Ερνέ­στο Τσε Γκεβάρα.

Όπως ανα­φέ­ρει το δίκτυο Telesur, πρό­κει­ται για την «Αντι­ι­μπε­ρια­λι­στι­κή Στρα­τιω­τι­κή Ακα­δη­μία», που ανή­κει στις ένο­πλες δυνά­μεις της χώρας και την οποία ίδρυ­σε η κυβέρ­νη­ση του Έβο Μορά­λες το 2016.

Η πρα­ξι­κο­πη­μα­τι­κή κυβέρ­νη­ση της Τζα­νί­νε Άνιες προ­χώ­ρη­σε χθες στη μετο­νο­μα­σία της σχο­λής σε «Ακα­δη­μία των Ηρώ­ων του Ναν­κα­ουα­ζού» (Héroes de Ñancahuazu) που παρα­πέ­μπει στη μονά­δα του βολι­βια­νού στρα­τού η οποία, σε συνερ­γα­σία με την CIA, κυνή­γη­σε, συνέ­λα­βε και εκτέ­λε­σε τον κομ­μου­νι­στή επα­να­στά­τη τον Οκτώ­βρη του 1967.

Πρό­κει­ται για άλλη μια προ­κλη­τι­κή από­φα­ση των ακρο­δε­ξιών πρα­ξι­κο­πη­μα­τιών οι οποί­οι επι­χει­ρούν να συκο­φα­ντή­σουν την κομ­μου­νι­στι­κή ιδε­ο­λο­γία, προ­σβάλ­λο­ντας τα αντι­ι­μπε­ρια­λι­στι­κά και προ­ο­δευ­τι­κά αισθή­μα­τα μεγά­λης μερί­δας του λαού της χώρας. Ταυ­τό­χρο­να, τέτοιου είδους ενέρ­γειες στο­χεύ­ουν στο να αντα­πο­δώ­σουν στους βορειο­α­με­ρι­κα­νούς ιμπε­ρια­λι­στές των ΗΠΑ την στή­ρι­ξη που τους παρέχουν.

Πηγή: Ελλη­νι­κό Αρχείο Τσε Γκεβάρα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο