Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Βουλή: Αποχώρησε το ΚΚΕ από την προκαταρκτική επιτροπή

Απο­χω­ρεί από την ειδι­κή κοι­νο­βου­λευ­τι­κή επι­τρο­πή προ­κα­ταρ­κτι­κής εξέ­τα­σης το ΚΚΕ, διό­τι «δεν νομι­μο­ποιεί τις κου­κού­λες». Όπως ανέ­φε­ρε ο ειση­γη­τής Νίκος Καρα­θα­να­σό­που­λος, το ΚΚΕ θα επα­νε­ξε­τά­σει τη στά­ση του αν αλλά­ξουν τα δεδο­μέ­να, δηλα­δή αν αρθεί το καθε­στώς προστασίας.

«Το ΚΚΕ, από την αρχή συμ­με­τεί­χε ανελ­λι­πώς στις εργα­σί­ες της επι­τρο­πής και με την υπεύ­θυ­νη στά­ση του στις παρεμ­βά­σεις και τις ερω­τή­σεις προς τους μάρ­τυ­ρες, επε­δί­ω­ξε την ουσια­στι­κή διε­ρεύ­νη­ση της υπό­θε­σης και του σκαν­δά­λου Novartis. Από την αρχή ανέ­δει­ξε την ανά­γκη να εξε­τα­σθούν όλα τα στοι­χεία και οι μάρ­τυ­ρες, ιδί­ως οι ανώ­νυ­μοι, οι λεγό­με­νοι «προ­στα­τευό­με­νοι», που είναι πλέ­ον ουσιώ­δεις μάρ­τυ­ρες της υπό­θε­σης. Να εξε­τα­σθούν χωρίς κου­κού­λα, με την φυσι­κή τους παρου­σία, χωρίς αλλοί­ω­ση των χαρα­κτη­ρι­στι­κών τους και με πλή­ρη γνω­στο­ποί­η­ση των στοι­χεί­ων τους», ανα­φέ­ρει η ΚΟ του ΚΚΕ και προ­σθέ­τει: «Τόσο με ευθύ­νη της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ όσο και με ευθύ­νη του ΣΥΡΙΖΑ, οι μάρ­τυ­ρες αυτοί θα εξε­τα­σθούν κάτω από συν­θή­κες που δεν επι­τρέ­πουν την ουσια­στι­κή εξέ­τα­σή τους, δηλα­δή χωρίς τη φυσι­κή τους παρου­σία, με αλλοί­ω­ση των χαρα­κτη­ρι­στι­κών τους και χωρίς γνω­στο­ποί­η­ση των στοι­χεί­ων τους».

«Η στά­ση της ΝΔ, του ΚΙΝΑΛ και του ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο δεν συμ­βάλ­λει, αλλά παρε­μπο­δί­ζει την περαι­τέ­ρω ουσια­στι­κή διε­ρεύ­νη­ση της υπό­θε­σης και κου­κου­λώ­νει τα παι­χνί­δια που παί­χθη­καν με το σκάν­δα­λο Novartis», καταγ­γέλ­λει το ΚΚΕ και τονί­ζει: «Το ΚΚΕ δεν μπο­ρεί να νομι­μο­ποι­ή­σει αυτές τις δια­δι­κα­σί­ες που αντι­κει­με­νι­κά παρε­μπο­δί­ζουν τη διε­ρεύ­νη­ση της υπό­θε­σης και απο­χω­ρεί από τις λει­τουρ­γί­ες της επι­τρο­πής. Μια στά­ση που θα επα­νε­ξε­τά­σου­με αν αλλά­ξουν τα δεδο­μέ­να. Ο καθέ­νας ας ανα­λά­βει τις ευθύ­νες του».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο