Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Βουλή: Επικίνδυνες πρακτικές λογοκρισίας και μη προστασίας της δραστηριότητας των βουλευτών

Υπερ­ψη­φί­στη­κε σήμε­ρα από την ολο­μέ­λεια του Κοι­νο­βου­λί­ου, η άρση ασυ­λί­ας των βου­λευ­τών Παύ­λου Πολά­κη και Αγγε­λι­κής Αδα­μο­πού­λου εγκαι­νιά­ζο­ντας έτσι πρα­κτι­κές λογο­κρι­σί­ας και υπο­νό­μευ­σης της προ­στα­σί­ας  της κοι­νο­βου­λευ­τι­κής δρά­σης των βουλευτών.

Ανοί­γει ο δρό­μος για βιο­μη­χα­νία διώ­ξε­ων σε βάρος βου­λευ­τών και ποι­νι­κο­ποί­η­σης του πολι­τι­κού λόγου και δρά­σης των βου­λευ­τών. Τέτοια είναι  στή­ρι­ξη στους εργα­τι­κούς — λαϊ­κούς αγώ­νες, η δυνα­τό­τη­τα του βου­λευ­τή να δεί­χνει την αλλη­λεγ­γύη του ακό­μα και σε μια απερ­γία που θα κυριαρ­χη­θεί παρά­νο­μη, να συμ­με­τέ­χει σε μια κινη­το­ποί­η­ση από αυτές που σωρη­δόν απαγορεύονται.

Η άρση ασυ­λί­ας του Παύ­λου Πολά­κη έγι­νε με τις ψήφους ΝΔ, ΚΙΝΑΛ και Ελλη­νι­κής Λύσης, ενώ η άρση ασυ­λί­ας της Αγγε­λι­κής Αδα­μο­πού­λου έγι­νε από ΝΔ, με το ΚΙΝΑΛ να αφή­νει κατά συνεί­δη­ση την ψήφο των βου­λευ­τών. Έτσι, με τη ΝΔ συντά­χθη­καν οι Χαρά Κεφα­λί­δου, Οδυσ­σέ­ας Κων­στα­ντι­νό­που­λος, Ευαγ­γε­λία-Θεο­φα­νία Λια­κού­λη, και Κώστας Σκανδαλίδης.

Η ασυ­λία του βου­λευ­τή του ΣΥΡΙΖΑ – Προ­ο­δευ­τι­κή ήρθη έπει­τα από μήνυ­ση του εκδό­τη των «Παρα­πο­λι­τι­κών» Γιάν­νη Κουρ­τά­κη, ενώ η Αγγε­λι­κή Αδα­μο­πού­λου — η περί­πτω­σή της είναι η πιο κραυ­γα­λέ­ας — μηνύ­θη­κε από την Ένω­ση Αξιω­μα­τι­κών ΕΛ.ΑΣ. Κεντρι­κής Μακε­δο­νί­ας για­τί στη Βου­λή είπε ότι αστυ­νο­μι­κά όργα­να, υπο­δυό­με­νοι τους «μπα­χα­λά­κη­δες», λει­τουρ­γούν ως προ­βο­κά­το­ρες για να δια­λύ­σουν τις δια­δη­λώ­σεις.

Ο ΣΥΡΙΖΑ που σήμε­ρα «βρέ­θη­κε στα κάγκε­λα» έχει ευθύ­νη αφού συμ­φώ­νη­σε με την ανα­θε­ώ­ρη­σή του προς το χει­ρό­τε­ρο του άρθρου 62 του Συντάγματος.

Φώτης Αγγου­λές, ο προ­λε­τά­ριος ποιητής

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο