Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Βουλή: «Ναι» σε Προανακριτική για Παπαγγελόπουλο

Την από­λυ­τη πλειο­ψη­φία εξα­σφά­λι­σε η πρό­τα­ση 30 βου­λευ­τών της ΝΔ για τη συγκρό­τη­ση ειδι­κής επι­τρο­πής προ­κα­ταρ­κτι­κής εξέ­τα­σης για τον πρώ­ην ανα­πλη­ρω­τή υπουρ­γό Δικαιο­σύ­νης Δημή­τρη Παπαγγελόπουλο.

Η επι­τρο­πή συγκρο­τεί­ται για τέσ­σε­ρα αδι­κή­μα­τα: Ηθι­κή αυτουρ­γία στο αδί­κη­μα της κατά­χρη­σης εξου­σί­ας κατά φυσι­κή αυτουρ­γία και άμε­ση συνέρ­γεια δικα­στι­κών λει­τουρ­γών, πρό­κλη­ση και προ­σφο­ρά για την τέλε­ση εγκλή­μα­τος, ηθι­κή αυτουρ­γία σε παρά­βα­ση καθή­κο­ντος και παρά­βα­ση καθή­κο­ντος και τέλος, ηθι­κή αυτουρ­γία σε ψευ­δή κατάθεση.

Μετά από επα­να­κα­τα­μέ­τρη­ση των ψήφων, το απο­τέ­λε­σμα της μυστι­κής ψηφο­φο­ρί­ας δια­μορ­φώ­θη­κε ως εξής:

Για όλα τα αδι­κή­μα­τα, «ναι» ψήφι­σαν 173 βου­λευ­τές (και όχι 172, όπως είχε ανα­κοι­νω­θεί νωρί­τε­ρα), ενώ «όχι» ψήφι­σαν 83 βου­λευ­τές (αντί 84, όπως είχε ανα­κοι­νω­θεί), σε σύνο­λο 261 ψηφι­σά­ντων βου­λευ­τών. Στην κάλ­πη βρέ­θη­καν 4 άκυ­ρα και ένα λευ­κό ψηφοδέλτιο.

Στην μυστι­κή ψηφο­φο­ρία δεν έλα­βαν μέρος οι βου­λευ­τές του ΚΚΕ, της Ελλη­νι­κής Λύσης και του ΜέΡΑ 25.

Από τη ΝΔ απου­σί­α­ζε ο Γιάν­νης Αντω­νιά­δης, ο οποί­ος βρί­σκε­ται σε απο­στο­λή στο εξω­τε­ρι­κό. Από τον ΣΥΡΙΖΑ απου­σί­α­ζαν οι βου­λευ­τές Γιώρ­γος Κατρού­γκα­λος και Θεο­δώ­ρα Τζά­κρη, που βρί­σκο­νται στο εξω­τε­ρι­κό, καθώς και οι Νίκος Φίλης και Νεκτά­ριος Σαντο­ρι­νιός για λόγους υγείας.

Η Ειδι­κή Επι­τρο­πή Προ­κα­ταρ­κτι­κής Εξέ­τα­σης έχει προ­θε­σμία δύο μήνες προ­κει­μέ­νου να παρα­δώ­σει το πόρι­σμα της.

atexnos banner 753x200

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο