Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Βουλγαρία: Παρά τρίχα γλύτωσε ο γενικός εισαγγελέας από έκρηξη βόμβας

Σώος διέ­φυ­γε τη Δευ­τέ­ρα ο γενι­κός εισαγ­γε­λέ­ας της Βουλ­γα­ρί­ας Ιβάν Γκέ­σεφ, μετά από έκρη­ξη μηχα­νι­σμού καθώς περ­νού­σε με το υπη­ρε­σια­κό του αυτο­κί­νη­το. Η βουλ­γα­ρι­κή εισαγ­γε­λία δήλω­σε ότι ερευ­νά την έκρη­ξη ως τρο­μο­κρα­τι­κή ενέρ­γεια, αν και το υπουρ­γείο Εσω­τε­ρι­κών έκα­νε λόγο μόνο για «περι­στα­τι­κό», ανα­φέ­ρει η EFE.

Ο Petar Todorov, γενι­κός γραμ­μα­τέ­ας του Υπουρ­γεί­ου Εσω­τε­ρι­κών, δήλω­σε ότι κανείς δεν τραυ­μα­τί­στη­κε στο «περι­στα­τι­κό που συνέ­βη τη Δευ­τέ­ρα στις 11:45  στον δρό­μο μετα­ξύ Samokov και Kovacevtsi, στην κατεύ­θυν­ση της Σόφιας».

Πρό­σθε­σε, ωστό­σο, ότι «οι απει­λές για τη ζωή και την υγεία οποιου­δή­πο­τε ανθρώ­που είναι απο­λύ­τως απα­ρά­δε­κτες» και η κυβέρ­νη­ση θα λάβει αυστη­ρά μέτρα.


“Η βόμ­βα προ­ο­ρι­ζό­ταν ξεκά­θα­ρα να σκο­τώ­σει. Δεν είχε σκο­πό να εκφο­βί­σει, δεν υπήρ­χαν πυρο­τε­χνή­μα­τα”, είπε στα ΜΜΕ ο Μπό­ρι­σλαβ Σαρά­φοφ, ανα­πλη­ρω­τής εισαγ­γε­λέ­ας και διευ­θυ­ντής της Εθνι­κής Υπη­ρε­σί­ας Ερευ­νών, προ­σθέ­το­ντας ότι η οικο­γέ­νεια του Γκέ­σεφ ήταν μαζί του στο όχημα.

Ο Σαρά­φοφ δήλω­σε επί­σης ότι ο μηχα­νι­σμός περιεί­χε περί­που τρία κιλά εκρηκτικών.

Πηγή: ertnews.gr μέσω Agerpres.ro

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο