Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Βουλευτές του ΚΚΕ στην κατάθεση μήνυσης για την επίθεση της αστυνομίας στην αντιπολεμική κινητοποίηση της 16ης Απριλίου 2018

Οι βου­λευ­τές του ΚΚΕ Χρή­στος Κατσώ­της και Γιάν­νης Γκιό­κας παρα­βρέ­θη­καν σήμε­ρα κατά τη δια­δι­κα­σία υπο­βο­λής μηνυ­τή­ριας ανα­φο­ράς-έγκλη­σης “κατά παντός υπευ­θύ­νου στην Εισαγ­γε­λία του Αρεί­ου Πάγου, την οποία κατέ­θε­σαν εφτά τραυ­μα­τί­ες φοι­τη­τές-δια­δη­λω­τές, οι οποί­οι δέχθη­καν απρό­κλη­τη και βάρ­βα­ρη επί­θε­ση από τις δυνά­μεις κατα­στο­λής, κατά τη διάρ­κεια αντι­πο­λε­μι­κής κινη­το­ποί­η­σης, στις 16 Απρί­λη 2018, ενά­ντια στην επέμ­βα­ση στη Συρία”.

Σύμ­φω­να με σχε­τι­κή ενη­μέ­ρω­ση, με τη μηνυ­τή­ρια ανα­φο­ρά ζητεί­ται “να εξα­κρι­βω­θούν και να εντο­πι­σθούν από τις συμ­με­τέ­χου­σες στον παρα­πά­νω τόπο και χρό­νο αστυ­νο­μι­κές δυνά­μεις κατα­στο­λής και τα ΜΑΤ, τα άτο­μα και όργα­να αυτών, που ατο­μι­κά ή από κοι­νού διέ­πρα­ξαν σει­ρά από αξιό­ποι­νες πρά­ξεις, όπως βαριά και επι­κίν­δυ­νη σωμα­τι­κή βλά­βη, απρό­κλη­τη έμπρα­κτη εξύ­βρι­ση, απει­λή, ψευ­δή κατα­μή­νυ­ση, ψευ­δορ­κία κλπ”.

Επί­σης, “να ερευ­νη­θεί και να εξα­κρι­βω­θεί η ποι­νι­κή ευθύ­νη κάθε άλλου υπη­ρε­σια­κού, επι­χει­ρη­σια­κού και πολι­τι­κού τους προϊ­στα­μέ­νου, για την διά­πρα­ξη αυτών των αξιό­ποι­νων πράξεων”.

Ο δικη­γό­ρος των φοι­τη­τών Αγγε­λος Βρετ­τός σε δήλω­σή του ανέ­φε­ρε: «Πέρα από τις πολι­τι­κές ευθύ­νες οι οποί­ες είναι πασι­φα­νείς και κατα­φα­νείς, θέλου­με να ανα­δει­χθούν και οι ποι­νι­κές ευθύ­νες αυτής της βίαι­ης κατα­στο­λής. Να κατα­δεί­ξου­με ότι δεν τρο­μο­κρα­τεί­ται το νεο­λαι­ί­στι­κο και το εργα­τι­κό και λαϊ­κό εν γένει κίνη­μα μέσα από αυτές τις μεθό­δους. Και συνά­μα να κατα­δει­χθεί ότι θα συνε­χι­στούν οι αγώ­νες με αμεί­ω­το ενδια­φέ­ρον και δύνα­μη παρά τις βίαιες πρά­ξεις της κατα­στο­λής που δέχτη­καν ανύ­πο­πτα και απρό­κλη­τα οι δια­δη­λω­τές από τις δυνά­μεις κατα­στο­λής. Υπάρ­χουν ποι­νι­κές ευθύ­νες τις οποί­ες ζητή­σα­με να διε­ρευ­νη­θούν, να απο­δο­θούν σε όλους τους υπεύ­θυ­νους και υπαίτιους».

Τους «έτσου­ξε» η πρω­το­βου­λία για το γκρέ­μι­σμα του αγάλ­μα­τος Τρούμαν

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο