Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Βραβεία ΠΣΑΠΠ: Ο Σέρχιο Αραούχο παρέδωσε το βραβείο «Fair Play» στους γονείς του αδικοχαμένου Άλκη

Συγκι­νη­τι­κές στιγ­μές εξε­λί­χθη­καν κατά την διάρ­κεια της ετή­σιας απο­νο­μής των βρα­βεί­ων του Πανελ­λη­νί­ου Συν­δέ­σμου Αμοι­βο­μέ­νων Ποδο­σφαι­ρι­στών Ποδο­σφαι­ρι­στριών (ΠΣΑΠΠ), όταν ο αθλη­τής της ΑΕΚ Σέρ­χιο Αρα­ού­χο παρέ­λα­βε το βρα­βείο «Fair Play» της χρονιάς.

Ο Αργε­ντί­νος ποδο­σφαι­ρι­στής παρέ­λα­βε το βρα­βείο από τους γονείς του δολο­φο­νη­μέ­νου Άλκη Καμπα­νού και σε μια κίνη­ση υψη­λού συμ­βο­λι­σμού το έδω­σε στους ίδιους. Περί­με­να να σκο­ρά­ρω για να αφιε­ρώ­σω αυτό το γκολ. Κατα­λα­βαί­νω τον πόνο της οικο­γέ­νειας και θέλω να δώσω το βρα­βείο στους γονείς του Άλκη», ανέ­φε­ρε χαρα­κτη­ρι­στι­κά ο επι­θε­τι­κός της ΑΕΚ.

«Στο πρό­σω­πό σου είδα έναν γιο. Έναν ακό­μα γιο μου» σημεί­ω­σε η μητέ­ρα του αδι­κο­χα­μέ­νου Άλκη, ενώ ο Σ. Αρα­ού­χο δήλω­σε: «Οι γονείς μου, μου έδω­σαν αξί­ες. Μιλά­με για κάποια πολύ κακή στιγ­μή που συνέ­βη ταυ­τό­χρο­να με έναν αγώ­να. Ελπί­ζω να παρα­μέ­νου­με αντί­πα­λοι στο γήπε­δο και να μην συμ­βεί ποτέ ξανά κάτι παρό­μοιο. Εκεί­νη τη στιγ­μή την περί­με­να. Είχα στο μυα­λό μου να τιμή­σω την οικο­γέ­νεια του Άλκη».

Από την πλευ­ρά του, ο πατέ­ρας του 19χρονου οπα­δού του Άρη, σημεί­ω­σε μετα­ξύ άλλων: «Είναι η πρώ­τη στιγ­μή που συνα­ντώ τον κ. Αρα­ού­χο. Σας ευχα­ρι­στώ όλους. Μας έκα­νε να συγκι­νη­θού­με με τις εκδη­λώ­σεις τιμής και μνή­μης. Απο­τε­λεί φωτει­νό παρά­δειγ­μα. Ο φανα­τι­σμός φέρ­νει βία. Το ποδό­σφαι­ρο είναι άθλη­μα. Ένα άθλη­μα που ενώ­νει. Να μάθου­με να χει­ρο­κρο­τά­με και τους αθλη­τές όχι μόνο της δικής μας ομά­δας αλλά και των άλλων ομάδων».

Υπεν­θυ­μί­ζε­ται ότι ο Σέρ­χιο Αρα­ού­χο είχε αφιε­ρώ­σει το εντυ­πω­σια­κό γκολ που έβα­λε στον αγώ­να Άρης-ΑΕΚ στο γήπε­δο «Κ. Βικε­λί­δης» στον αδι­κο­χα­μέ­νο Άλκη, λίγες μόλις ώρες μετά τη δολο­φο­νία του 19χρονου στην περιο­χή Χαρι­λά­ου της συμπρωτεύουσας.

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο