Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Βραζιλία: Ένα ναζιστικό “μουσείο” εντόπισε η αστυνομία στο σπίτι ενός ύποπτου βιαστή ανηλίκων

Η αστυ­νο­μία στο Ρίο ντε Τζα­νέι­ρο κατέ­σχε­σε έναν «θησαυ­ρό» ναζι­στι­κών ανα­μνη­στι­κών και όπλων, αξί­ας περί­που 3 εκα­τομ­μυ­ρί­ων ευρώ, από το σπί­τι ενός Βρα­ζι­λιά­νου που κατη­γο­ρεί­ται για βια­σμό ανηλίκου.

Οι αστυ­νο­μι­κοί που έκα­ναν την έρευ­να βρή­καν περισ­σό­τε­ρα από 1.000 αντι­κεί­με­να στο σπί­τι του 58χρονου υπό­πτου. Μετα­ξύ άλλων υπήρ­χαν ναζι­στι­κές στο­λές, περιο­δι­κά, πίνα­κες ζωγρα­φι­κής, ναζι­στι­κά εμβλή­μα­τα, φωτο­γρα­φί­ες του Αδόλ­φου Χίτλερ, σημαί­ες και μετάλ­λια του Τρί­του Ράιχ. Βρή­καν επί­σης όπλα και πυρο­μα­χι­κά της επο­χής εκείνης.

Οι αστυ­νο­μι­κοί είχαν πάει στο σπί­τι για να επι­δώ­σουν ένταλ­μα σύλ­λη­ψης στον μη κατο­νο­μα­ζό­με­νο ύπο­πτο ο οποί­ος κατη­γο­ρεί­ται για βια­σμό ανη­λί­κου και για κακο­ποί­η­ση άλλων παι­διών στο συγκρό­τη­μα κατοι­κιών όπου διέ­με­νε, στο δυτι­κό Ρίο. Ο 58χρονος κατη­γο­ρεί­ται επί­σης για παρά­νο­μη οπλο­κα­το­χή και φυλε­τι­κές διακρίσεις.

«Είναι ένας έξυ­πνος, ευφρα­δής άνθρω­πος, όμως ταυ­τό­χρο­να είναι αρνη­τής του Ολο­καυ­τώ­μα­τος, είναι ομο­φο­βι­κός, είναι παι­δε­ρα­στής και λέει ότι κυνη­γά­ει τους ομο­φυ­λό­φι­λους», είπε στο πρα­κτο­ρείο Reuters ο Λού­ις Άρμοντ, ο επι­κε­φα­λής της έρευ­νας. «Εγώ δεν είμαι για­τρός, αλλά μου φαί­νε­ται ότι είναι παρά­φρων ψυχο­πα­θής», πρόσθεσε.

Ο Άρμοντ εξή­γη­σε ότι ο ύπο­πτος προ­έρ­χε­ται από μια εύπο­ρη οικο­γέ­νεια επεν­δυ­τών και πιθα­νό­τα­τα χρη­σι­μο­ποί­η­σε την κλη­ρο­νο­μιά του για να φτιά­ξει τη συλ­λο­γή του. Όπως είπε, μια στο­λή υψη­λό­βαθ­μου στε­λέ­χους των Ναζί μπο­ρεί να κοστί­ζει ακό­μη και 250.000 ευρώ.

Οι αρχές ερευ­νούν τυχόν δια­συν­δέ­σεις του υπό­πτου με ναζι­στι­κές και άλλες ακρο­δε­ξιές οργανώσεις.

Ο Άρμοντ είπε ότι θα χρεια­στεί να βρε­θεί ένα μου­σείο για να παρα­λά­βει τη συλ­λο­γή. «Είναι κάτι το εντε­λώς ασυ­νή­θι­στο και σοκα­ρι­στι­κό», σχολίασε.

vivlio mpelogiannis

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο