Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Βραζιλία: Απειλές κατά της ζωής της δέχθηκε το στέλεχος του ΚΚ Βραζιλίας Μανουέλα Ντ’ Αβίλα

Απει­λές ενά­ντια στην ζωή της δέχε­ται τους τελευ­ταί­ους μήνες το στέ­λε­χος του Κομ­μου­νι­στι­κού Κόμ­μα­τος της Βρα­ζι­λί­ας (PCdoB) και πρώ­ην υπο­ψή­φια αντι­πρό­ε­δρος της χώρας, Μανου­έ­λα Ντ’ Αβίλα.

Σύμ­φω­να με ανα­κοί­νω­ση του Κομ­μου­νι­στι­κού Κόμ­μα­τος, από τον περα­σμέ­νο Φλε­βά­ρη η Ντ’ Αβί­λα είχε δημο­σιο­ποι­ή­σει απει­λές που δέχο­νταν από ακρο­δε­ξιούς, οπα­δούς του καθε­στώ­τος Μπολ­σο­νά­ρο, οι οποί­οι έφτα­σαν στο σημείο να απει­λή­σουν πως θα βιά­σουν την 5χρονη κόρη της!

Όπως σημειώ­νει η ανα­κοί­νω­ση, το κύμα των επι­θέ­σε­ων και των fake news με στό­χο την Μανου­έ­λα είχε ξεκι­νή­σει το 2018 όταν το όνο­μα της ήρθε δυνα­μι­κά στο φως της δημο­σιό­τη­τας όταν ήταν υπο­ψή­φια αντι­πρό­ε­δρος με τον Φερ­νά­ντο Χαντάντ.

Το 2020, η υπο­ψη­φιό­τη­τά της για την δημαρ­χία του Πόρ­το Αλέ­γκρε, την έθε­σε και πάλι στο στό­χα­στρο της ακρο­δε­ξιάς προ­πα­γάν­δας, με την ίδια να δέχε­ται απει­λές ακό­μη και για την ζωή της.

Το ΚΚ Βρα­ζι­λί­ας καταγ­γέ­λει το κλί­μα νεο­φα­σι­στι­κής τρο­μο­κρα­τί­ας — ρατσι­σμού, μισο­γυ­νι­σμού και ομο­φο­βί­ας — που έχει επι­βάλ­λει το ακρο­δε­ξιό καθε­στώς του Μπολ­σο­νά­ρο και ζητά από τις αρχές να βρουν και να τιμω­ρή­σουν τους θύτες των χυδαί­ων απει­λών απέ­να­ντι στην Ντ’ Αβίλα.

Επι­πλέ­ον σημειώ­νει την ανά­γκη να ενδυ­να­μώ­σει το κύμα αλλη­λεγ­γύ­ης προς την κομ­μου­νί­στρια πολιτικό.

Πηγή: idcommunism.com

«Τσε Γκε­βά­ρα, πρε­σβευ­τής της Επα­νά­στα­σης», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο