Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Βραζιλία: «Γριπούλα» ο κορονοϊός λέει ο ακροδεξιός Μπολσονάρου — Αρνείται να επιβάλλει απαγόρευση κυκλοφορίας!

Για την προ­στα­σία της καπι­τα­λι­στι­κής ανά­πτυ­ξης και των μεγά­λων βιο­μη­χα­νιών της χώρας «καί­γε­ται» ο ακρο­δε­ξιός πρό­ε­δρος της Βρα­ζι­λί­ας Ζαϊχ Μπολ­σο­νά­ρου, συνε­χί­ζο­ντας την πολι­τι­κή της υπο­τί­μη­σης της παν­δη­μί­ας του κορο­νοϊ­ού και αρνού­με­νος να επι­βάλ­λει απα­γό­ρευ­ση κυκλο­φο­ρί­ας στη μεγά­λη νοτιο­α­με­ρι­κά­νι­κη χώρα.

Ο Μπολ­σο­νά­ρου αψή­φη­σε για ακό­μη μια φορά χθες Κυρια­κή τις συστά­σεις της ίδιας της κυβέρ­νη­σής του με σκο­πό να ανα­χαι­τι­στεί η εξά­πλω­ση της παν­δη­μί­ας του κορο­νοϊ­ού, βγαί­νο­ντας να συνα­ντή­σει κατοί­κους στην πρω­τεύ­ου­σα Μπρα­ζί­λια κι επα­να­λαμ­βά­νο­ντας ότι η χώρα «δεν μπο­ρεί να σταματήσει».

Λιγό­τε­ρες από 24 ώρες νωρί­τε­ρα, κινού­με­νος σε άλλο μήκος κύμα­τος απ’ τον… προϊ­στά­με­νο του, ο υπουρ­γός Υγεί­ας της Βρα­ζι­λί­ας Λουίζ Ενρί­κε Μαντέ­τα υπο­γράμ­μι­ζε τη σημα­σία του περιο­ρι­σμού για να κατα­πο­λε­μη­θεί η παν­δη­μία του κορο­νοϊ­ού, που έχει ήδη μολύ­νει 3.904 ανθρώ­πους, εκ των οποί­ων έχουν υπο­κύ­ψει 101, σύμ­φω­να με τα πιο πρό­σφα­τα επί­ση­μα δεδομένα.

Σε σει­ρά βίντεο που μετα­φορ­τώ­θη­καν στον λογα­ρια­σμό του στο Twitter, μπο­ρεί κανείς να δει τον πρό­ε­δρο της Βρα­ζι­λί­ας να βγαί­νει και να συνα­ντά­ται με κατοί­κους, εμπό­ρους, υπο­στη­ρι­κτές του στους δρό­μους της πρω­τεύ­ου­σας ή έξω από το κτί­ριο της προεδρίας.

Ο πρό­ε­δρος Μπολ­σο­νά­ρου δεν παύ­ει να υπο­βαθ­μί­ζει την επι­δη­μία της ασθέ­νειας COVID-19, που απο­κα­λεί «γρι­πού­λα», και επι­κρί­νει με σφο­δρό­τη­τα τα μέτρα περιο­ρι­σμού τα οποία εφαρ­μό­ζουν οι τοπι­κές αρχές, ειδι­κά οι κυβερ­νή­τες των πολι­τειών Σαν Πάου­λου και Ρίο ντε Ζανέι­ρο, που πλήτ­το­νται περισ­σό­τε­ρο από την επιδημία.

«Η Βρα­ζι­λία δεν μπο­ρεί να στα­μα­τή­σει, αν στα­μα­τή­σει θα γίνου­με Βενε­ζου­έ­λα», προ­σθέ­τει αργό­τε­ρα ο Ζαΐχ Μπολσονάρου.

Στο πλαί­σιο κυβερ­νη­τι­κής δια­φη­μι­στι­κής εκστρα­τεί­ας υπό τον τίτλο «Η Βρα­ζι­λία δεν μπο­ρεί να στα­μα­τή­σει», βίντεο διάρ­κειας περί­που δύο λεπτών παρό­τρυ­νε τους Βρα­ζι­λιά­νους να μην στα­μα­τή­σουν τις δρα­στη­ριό­τη­τές τους, παρά την επι­τα­χυ­νό­με­νη εξά­πλω­ση του κορονοϊού.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο