Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Βραζιλία: Η σύζυγος του προέδρου Μπολσονάρου και ένας υπουργός βρέθηκαν θετικοί στον νέο κορονοϊό

Η σύζυ­γος του Βρα­ζι­λιά­νου προ­έ­δρου Ζαΐχ Μπολ­σο­νά­ρου και άλλος ένας από τους υπουρ­γούς της κυβέρ­νη­σής του βρέ­θη­καν θετι­κοί στην Covid-19, σύμ­φω­να με επί­ση­μη ανα­κοί­νω­ση, την ώρα που ο νέος κορο­νο­ϊ­ός δεν δεί­χνει σημά­δια ότι υπο­χω­ρεί στη χώρα αυτή.

Λίγες ημέ­ρες αφό­του ο πρό­ε­δρος ανα­κοί­νω­σε ότι ανέρ­ρω­σε και το τεστ στο οποίο υπο­βλή­θη­κε βγή­κε αρνη­τι­κό, αφού παρέ­μει­νε σε καρα­ντί­να για αρκε­τές εβδο­μά­δες, η σύζυ­γός του, η Μισέλ, βρέ­θη­κε θετική.

«Η πρώ­τη κυρία Μισέλ Μπολ­σο­νά­ρου βρέ­θη­κε θετι­κή στην Covid-19 την Πέμ­πτη. Είναι σε καλή κατά­στα­ση και θα τηρή­σει όλα τα προ­βλε­πό­με­να πρω­τό­κολ­λα», σημειώ­νε­ται στην ανα­κοί­νω­ση αυτή.

Λίγο νωρί­τε­ρα έγι­νε γνω­στό ότι ο υπουρ­γός Επι­στη­μών και Τεχνο­λο­γί­ας, Μάρ­κος Πόντες, δια­γνώ­στη­κε θετι­κός στην ασθέ­νεια. Είναι ο πέμ­πτος υπουρ­γός της κυβέρ­νη­σης που προ­σβάλ­λε­ται από τον ιό.

Το υπουρ­γείο Υγεί­ας ανα­κοί­νω­σε την Τετάρ­τη 69.074 νέα κρού­σμα­τα και 1.595 θανά­τους. Στη Βρα­ζι­λία τα κρού­σμα­τα ξεπερ­νούν πλέ­ον τα 2,5 εκα­τομ­μύ­ρια και οι νεκροί τους 90.000.

Ο Πόντες είπε ότι έχει τεθεί σε καρα­ντί­να και θα εργά­ζε­ται από το σπί­τι του. «Είμαι καλά, έχω μόνο συμ­πτώ­μα­τα γρί­πης και πονο­κέ­φα­λο», διευκρίνισε.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο