Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Βραζιλία: Ο Μπολσονάρου θα φορά μάσκα σε όλους τους δημόσιους χώρους, με εντολή δικαστηρίου

Δικα­στή­ριο της Βρα­ζι­λί­ας διέ­τα­ξε τον πρό­ε­δρο της χώρας Ζαΐχ Μπολ­σο­νά­ρου να φορά μάσκα “σε όλους τους δημό­σιους χώρους”, κάτι που ο αρχη­γός του κρά­τους έκα­νε αραιά και πού μεσού­σης της παν­δη­μί­ας του κορονοϊού.

Σε από­φα­ση που δημο­σιο­ποι­ή­θη­κε σήμε­ρα, ο δικα­στής Ρενά­το Μπο­ρέ­λι ανα­φέ­ρει ότι πρό­στι­μο 2.000 ρεάις (σχε­δόν 340 ευρώ) θα επι­βλη­θεί στον αρχη­γό του κρά­τους αν ξανα­εμ­φα­νι­στεί δημό­σια χωρίς να φορά μάσκα όπως απαι­τεί­ται με διά­ταγ­μα που ισχύ­ει στην Ομο­σπον­δια­κή περι­φέ­ρεια της Μπραζίλιας.

Ο πρό­ε­δρος “έχει την υπο­χρέ­ω­ση να σέβε­ται τους ισχύ­ο­ντες νόμους καθώς και να δια­σφα­λί­ζει την ευη­με­ρία των πολι­τών και συνε­πώς να υιο­θε­τεί τα υγειο­νο­μι­κά μέτρα για την απο­τρο­πή της δια­σπο­ράς του ιού”, υπο­στή­ρι­ξε ο ομο­σπον­δια­κός δικαστής.

Η από­φα­ση αυτή ισχύ­ει επί­σης για το σύνο­λο των συνερ­γα­τών του αρχη­γού του κρά­τους, δεδο­μέ­νου ότι η χρή­ση μάσκας είναι θεω­ρη­τι­κά υπο­χρε­ω­τι­κή εδώ και εβδο­μά­δες στις περισ­σό­τε­ρες περι­φέ­ρειες της Βραζιλίας.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο