Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Βραζιλία: Ποινή κάθειρξης 31 ετών επιβλήθηκε στην σύζυγο του Έλληνα πρέσβη Κ. Αμοιρίδη που δολοφονήθηκε το 2016

Σε 31 χρό­νια κάθειρ­ξη κατα­δι­κά­στη­κε η Βρα­ζι­λιά­να σύζυ­γος του Έλλη­να πρέ­σβη στη Βρα­ζι­λία Κυριά­κου Αμοι­ρί­δη για τη δολο­φο­νία του στα τέλη Δεκεμ­βρί­ου του 2016, όπως μετέ­δω­σε το BBC.
Το πτώ­μα του Έλλη­να πρέ­σβη είχε βρε­θεί μέσα στο πορ­τμπα­γκάζ του απαν­θρα­κω­μέ­νου αυτο­κι­νή­του του στο Ρίο ντε Τζανέιρο.

Η σύζυ­γός του, η Φραν­σουάζ ντε Σού­ζα Ολι­βέι­ρα, δια­τη­ρού­σε σχέ­ση με τον αστυ­νο­μι­κό Σέρ­τζιο Γκό­μες, ο οποί­ος είχε ομο­λο­γή­σει ότι σκό­τω­σε τον Έλλη­να διπλω­μά­τη καθο­δη­γού­με­νος από εκεί­νη και σήμε­ρα βρί­σκε­ται στη φυλα­κή, όπου εκτί­ει ποι­νή κάθειρ­ξης 22 ετών.

Στο τέλος της δίκης, που διήρ­κε­σε τρεις ημέ­ρες, ένας δικα­στής χαρα­κτή­ρι­σε το έγκλη­μα “κτη­νώ­δες”.

Ένας άλλος άνδρας, συγ­γε­νής του Γκό­μες, ο Εντουάρ­ντο Μορέι­ρα Τεντέ­σκι ντε Μέλο, κρί­θη­κε αθώ­ος, αλλά έχει ήδη εκτί­σει ένα χρό­νο στη φυλα­κή επει­δή βοή­θη­σε στην  από­κρυ­ψη του πτώ­μα­τος του Έλλη­να πρέσβη.

Ο 59χρονος Αμοι­ρί­δης είχε δια­τε­λέ­σει πρό­ξε­νος της Ελλά­δας στο Ρίο ντε Τζα­νέι­ρο, από το 2001 ως το 2004, και είχε επι­στρέ­ψει στη Βρα­ζι­λία ως πρέ­σβης τη χρο­νιά που δολοφονήθηκε.

Είχε παντρευ­τεί την Φραν­σουάζ το 2004 με την οποία είχε απο­κτή­σει μια κόρη που ήταν δέκα ετών όταν εκεί­νος δολοφονήθηκε.

Η 40χρονη τότε σύζυ­γος του διπλω­μά­τη και ο 29χρονος ερα­στής της είχαν συλ­λη­φθεί από την αρχή καθώς είχαν κρι­θεί βασι­κοί ύπο­πτοι για το φόνο του πρέσβη.

ΑΠΕ, BBC

«Τσε Γκε­βά­ρα, πρε­σβευ­τής της Επα­νά­στα­σης», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο