Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Βραζιλία: Στρατηγός αναλαμβάνει μέρος των αρμοσδιοτήτων του Μπολσονάρου (και τη διαχείριση της πανδημίας)

Η παν­δη­μία του SARS-CoV‑2 απο­τε­λεί, όπως όλα δεί­χνουν, το πρό­σχη­μα για τη λήψη περισ­σό­τε­ρο αντι­δρα­στι­κών μέτρων στη Βρα­ζι­λία, όπου σύμ­φω­να με πλη­ρο­φο­ρί­ες ο ακρο­δε­ξιός πρό­ε­δρος Ζαΐρ Μπολ­σο­νά­ρο, παρέ­δω­σε μέρος των προ­ε­δρι­κών αρμο­διο­τή­των στο στρα­τό. Λατι­νο­α­με­ρι­κά μέσα ενη­μέ­ρω­σης, επι­κα­λού­με­να πηγές του στρα­τού της Βρα­ζι­λί­ας, ανα­φέ­ρουν ότι ο στρα­τη­γός Walter Braga Netto, ανα­λαμ­βά­νει το τμή­μα των προ­ε­δρι­κών αρμο­διο­τή­των του Μπολ­σο­νά­ρο, κυρί­ως όσο αφο­ρά την δια­χεί­ρι­ση της αντι­με­τώ­πι­σης του κορονοϊού.

Σύμ­φω­να με τις μέχρι τώρα πλη­ρο­φο­ρί­ες, η από­φα­ση αυτή λήφθη­κε κατά την διάρ­κεια σύσκε­ψης, που πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­κε στο Προ­ε­δρι­κό Μέγα­ρο, με την συμ­με­το­χή υπουρ­γών και της ηγε­σί­ας του στρατού.

Η αρμο­διό­τη­τα των ενό­πλων δυνά­με­ων, εκτεί­νε­ται και στην εκτε­λε­στι­κή και δικα­στι­κή εξου­σία, καθώς οι ένο­πλες Δυνά­μεις, θα έχουν την δυνα­τό­τη­τα να εκδί­δουν δια­τάγ­μα­τα με πρό­σχη­μα την παν­δη­μία. Παράλ­λη­λα, ο Νέτ­το και οι Ένο­πλες Δυνά­μεις, θα ανα­λά­βουν τον συντο­νι­σμό όλων των υπη­ρε­σιών για την αντι­με­τώ­πι­ση της παν­δη­μί­ας, συμπε­ρι­λαμ­βα­νο­μέ­νων και των νοσο­κο­μεί­ων, ενώ οι ένο­πλες δυνά­μεις θα είναι αρμό­διες για την επι­βο­λή μέτρων.

Η κίνη­ση του ακρο­δε­ξιού Ζαΐρ Μπολ­σο­νά­ρο, έρχε­ται σε μια περί­ο­δο, όπου έχουν προ­κλη­θεί πολ­λές αντι­δρά­σεις από την εκστρα­τεία του με τίτλο «Η Βρα­ζι­λία δεν στα­μα­τά», ώστε να συνε­χι­στεί κανο­νι­κά η οικο­νο­μι­κή δρα­στη­ριό­τη­τα, όπως απαι­τούν τα μονο­πώ­λια. Παράλ­λη­λα, υπο­βαθ­μί­ζει τους κιν­δύ­νους από την παν­δη­μία και την ανά­γκη λήψης μέτρων, ενώ και στη Βρα­ζι­λία αυξά­νο­νται οι άνθρω­ποι που επι­βε­βαιώ­νε­ται ότι νοσούν και οι θάνα­τοι. Μια από τις σημα­ντι­κό­τε­ρες αντι­δρά­σεις, που θα μπο­ρού­σε να έχει ουσια­στι­κό αντί­κτυ­πο, είναι η καταγ­γε­λία ενα­ντί­ον του Μπολ­σο­νά­ρο, με το ερώ­τη­μα της απο­μά­κρυν­σης από τη θέση του για 180 μέρες, κατέ­θε­σε ο ανώ­τα­τος δικα­στής της χώρας Μάρ­κο Αου­ρέ­λιο Μέλο στη Γενι­κή Εισαγ­γε­λία. Πλέ­ον η καταγ­γε­λία, στρέ­φε­ται ενα­ντί­ον του στρα­τού και δεν ανα­μέ­νε­ται να προχωρήσει.

Να σημειω­θεί ότι ο στρα­τη­γός Βάλ­τερ Μρά­γκα Νέτ­το, ήταν ο επι­κε­φα­λής των στρα­τιω­τι­κών δυνά­με­ων που επέ­δρα­μαν στο Ρίο ντε Τζα­νεί­ρο το 2018, στο πλαί­σιο της επι­χεί­ρη­σης «Furação», για την κατα­στο­λή των μεγά­λων λαϊ­κών δια­δη­λώ­σε­ων ενά­ντια στην φτώ­χεια και την ανερ­γία. Θεω­ρεί­ται δε ο μεγα­λύ­τε­ρος υπο­στη­ρι­κτής του Ζαιρ Μπο­σο­νά­ρο, μέσα στις τάξεις των Ενό­πλων Δυνάμεων.

Πηγή: 902.gr

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο