Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Βρετανία: Διπλασιάστηκαν οι άστεγοι — Περισσότερα από 120 χιλ. παιδιά στο δρόμο

Tο πρό­βλη­μα των αστέ­γων στην Αγγλία οξύν­θη­κε τα τελευ­ταία έξι χρό­νια στην Αγγλία και ο αριθ­μός τους εκτο­ξεύ­τη­κε κατά 60% το ίδιο χρο­νι­κό διά­στη­μα εξαι­τί­ας της αύξη­σης των ενοι­κί­ων και των περι­κο­πών στον τομέα της πρό­νοιας, επι­σή­μα­νε σήμε­ρα ένας φορέ­ας επο­πτεί­ας των κρα­τι­κών δαπα­νών. Του­λά­χι­στον 77.000 οικο­γέ­νειες δια­μέ­νουν σε προ­σω­ρι­νά καταλύματα.

Ο αριθ­μός των ατό­μων που κοι­μού­νται στο δρό­μο έχει διπλα­σια­στεί σε περί­που 4.000 σε διά­στη­μα 6 ετών, επι­σή­μα­νε η Εθνι­κή Ελεγ­κτι­κή Υπη­ρε­σία (NAO), την ώρα που η Αγγλία βρί­σκε­ται αντι­μέ­τω­πη με το χρό­νιο πρό­βλη­μα της έλλει­ψης στέγης.

«Το πρό­βλη­μα των αστέ­γων σε κάθε μορ­φή του κατέ­γρα­ψε σημα­ντι­κή άνο­δο» έκρου­σε τον κώδω­να του κιν­δύ­νου ο επι­κε­φα­λής του NAO, Άμιας Μορς, σε ένα δελ­τίο τύπου που εξέ­δω­σε. «Είναι δύσκο­λο να κατα­νο­ή­σου­με τους λόγους που η (κυβέρ­νη­ση) επι­μέ­νει με αυτή την ήπια προ­σέγ­γι­ση ενώ­πιον ενός τόσο ορα­τά επι­δει­νώ­με­νου προ­βλή­μα­τος» συμπλήρωσε.

Στις επι­κρί­σεις, η κυβέρ­νη­ση απα­ντά ότι θα επεν­δύ­σει 550 εκα­τομ­μύ­ρια λίρες έως το 2020 και θα εφαρ­μό­σει την «πλέ­ον φιλό­δο­ξη νομο­θε­τι­κή μεταρ­ρύθ­μι­ση εδώ και δεκα­ε­τί­ες» προ­κει­μέ­νου να αντι­με­τω­πί­σει το θέμα.

Οι άστε­γοι της Αγγλί­ας περι­λαμ­βά­νουν περισ­σό­τε­ρα από 120.000 παι­διά που ζουν σε προ­σω­ρι­νά κατα­λύ­μα­τα, όπως σε ξενώ­νες υπο­δο­χής ή ξενο­δο­χεία, σύμ­φω­να με το NAO.

Τα ενοί­κια στον ιδιω­τι­κό τομέα στην Αγγλία αυξή­θη­καν με τρι­πλά­σια ταχύ­τη­τα σε σύγκρι­ση με τους μισθούς από το 2010, ενώ το πλα­φόν που έχει επι­βλη­θεί στα επι­δό­μα­τα στέ­γα­σης έχει επί­σης συμ­βά­λει στην αύξη­ση των ενοι­κί­ων, όπως τονίζεται.

Ποι­νι­κο­ποί­η­ση των αστέγων

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο